Αίτημα Χρυσής Αυγής για αποστολή αντιπροσωπείας της Βουλής στην Βόρειο Ήπειρο

Η Χρυσή Αυγή απέστειλε επίσημο αίτημα στον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με σκοπό την σύσταση μεικτής διακομματικής αντιπροσωπίας που θα επισκεφθεί την περιοχή της Βορείου Ηπείρου με αντικείμενο την επιτόπια διαπίστωση και εκτίμηση της καταστάσεως για το σύνολο των θεμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Οι Βορειοηπειρώτες αδερφοί μας είναι αντιμέτωποι με οργανωμένο σχέδιο διωγμού από το αλβανικό κράτος και είναι χρέος της Βουλής των Ελλήνων να τους στηρίξει έμπρακτα.
Αίτημα προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη
Κοιν: Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
ΘΕΜΑ: Σύσταση μεικτής διακομματικής αντιπροσωπίας που θα επισκεφθεί την περιοχή της Βορείου Ηπείρου
Κύριε Πρόεδρε,
Πασιφανής πλέον η δεινή θέση στην οποία ευρίσκεται η ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, η οποία είναι αντιμέτωπη με το οργανωμένο σχέδιο διωγμού και απελληνοποίησης. Σχέδιο που βρίσκεται στα όρια της «εθνοκάθαρσης». Αρπαγή περιουσιών, κατεδαφίσεις σπιτιών και εκκλησιών, διωγμός της ελληνικής γλώσσας, αλλαγή τοπωνυμίων και κυριότερα η βία των αλβανικών αρχών και το κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργούμενο από την αλβανική ηγεσία, οδήγησαν στο αποκορύφωμα αυτής της βίας, στην εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα υπηκόου, εθνομάρτυρα κατ’ εμάς, Κωνσταντίνου Κατσίφα τον περασμένο Οκτώβριο.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εύλογα δημιουργεί την εντύπωση τόσο στους Βορειοηπειρώτες γηγενείς κατοίκους της περιοχής, όσο και σε μεγάλο τμήμα Ελλήνων πολιτών ότι οι Βορειοηπειρώτες έχουν εγκαταλειφθεί απροστάτευτοι από το ελληνικό κράτος.
Ειδικότερα μετά την τελευταία πολιτική κρίση και τα βίαια γεγονότα στην Αλβανία, δημιουργείται επιπρόσθετη αβεβαιότητα και ανασφάλεια στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Μετά από αυτά, καθώς η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς είναι η κοινοβουλευτικά καθ’ ύλην αρμόδια μαζί με την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τα ζητήματα αυτά,
Προτείνουμε και αιτούμεθα την άμεση σύσταση μεικτής διακομματικής αντιπροσωπίας αποτελούμενης από μέλη και των δύο Επιτροπών, με αντικείμενο την επιτόπια διαπίστωση και εκτίμηση της καταστάσεως για το σύνολο των θεμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και την εισήγηση προτάσεων των Επιτροπών στα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικές με την αρωγή και προστασία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.  
Μετά τιμής,
Χρήστος Παππάς
(Μέλος Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Μέλος Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας)
Βουλευτής Επικρατείας – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Αντώνιος Γρέγος (Μέλος Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς)
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης