Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την προβληματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Προβληματική η  λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς λόγω κακών υποδομών και υποστελέχωσης»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και τις σχετικές καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σοβαρότατα προβλήματα κάθε είδους αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  προσκόμματα στην ομαλή του λειτουργία.
Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ , το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το νοσοκομείο έχει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας  , εν γένει οι κτιριακές του υποδομές είναι σε άθλια κατάσταση και υπάρχει πλήρης έλλειψη ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού .
Επιπλέον, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ,παρά το γεγονός ότι διαθέτει πέντε κλίνες, ενώ κλειστή είναι και η Ψυχιατρική Κλινική ,με αποτέλεσμα οι ψυχιατρικά πάσχοντες ασθενείς να νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική.
Σημειωτέον δε ότι ιδίως στους κλάδους των Νοσηλευτών ΤΕ και των τραυματιοφορέων, η έλλειψη προσωπικού ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος ώστε να καλυφθούν πλήρως οι προαναφερόμενες ελλείψεις  νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και να διασφαλισθεί η ομαλή του λειτουργία;
Πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση για την βελτίωση των υποδομών και την αντιμετώπιση των καταγγελλόμενων προβλημάτων, όσον αφορά στις ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις και στην έλλειψη  ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού;
Αθήνα, 05/02/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ