Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζει το Περιβόλι Γρεβενών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει το Περιβόλι Γρεβενών»   

Σοβαρότατα προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες το Περιβόλι Γρεβενών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία. Ιδίως δε κατά τις ημέρες του Αυγούστου, όταν και το χωριό γέμισε από κόσμο λόγω των αργιών του Δεκαπενταύγουστου, η έλλειψη νερού δημιούργησε μία κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη, με το μεγαλύτερο μέρος του χωριού να μην έχει καθόλου νερό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να υδροδοτείται για λίγες ώρες κάθε μέρα.
Στις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των κατοίκων οι αρμόδιες δημοτικές αρχές δήλωσαν αδυναμία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ενώ απέφυγαν να διευκρινίσουν ποιος ήταν ο λόγος της έλλειψης νερού.
Δεδομένου μάλιστα του ότι το Περιβόλι Γρεβενών αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους οικισμούς τόσο του Νομού Γρεβενών όσο και εν γένει της ορεινής Πίνδου, αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους κατοίκους. Αποτελεί δε ένδειξη  ανικανότητας  και αδιαφορίας των αρμοδίων φορέων το να αδυνατούν να διασφαλίσουν επαρκή υδροδότηση σε μία περιοχή ιδιαίτερα πλούσια σε πηγές πόσιμου ύδατος, όπως είναι η ευρύτερη περιοχή του Περιβολίου Γρεβενών.

Eρωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες αρχές και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της ανεπαρκούς υδροδότησης στο Περιβόλι Γρεβενών;

Αθήνα, 24/08/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ