ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ:Ερώτηση για την κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Καταργούν οι τελωνειακoί την νυχτερινή βάρδια στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης»   
Σοβαρότατα προβλήματα προβλέπεται να δημιουργηθούν στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης λόγω της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών που εργάζονται στην Πύλη 16 του Λιμανιού να σταματήσουν την νυχτερινή βάρδια από τις 16 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ενημερωτικών μέσων,  η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, αποφάσισε να σταματήσει τη βραδινή οκτάωρη βάρδια, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Όπως οι εκπρόσωποι των τελωνειακών καταγγέλλουν, στην βραδινή βάρδια υπηρετεί μόνο ένας  τελωνειακός, ο οποίος πρέπει να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες εκτελωνισμού έως και τετρακοσίων κοντέινερ μέσα στη νύχτα, με συνεχείς φορτώσεις και μεταφορτώσεις από εμπορικά πλοία, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές και χωρίς την δυνατότητα συνδρομής από οποιονδήποτε υπάλληλο του ΟΛΘ, εφόσον τις βραδινές ώρες στους χώρους του λιμανιού βρίσκονται μόνο υπάλληλοι φύλαξης. Την ως άνω προβληματική κατάσταση επιδείνωσε ακόμη περισσότερο η αναστολή της προκήρυξης για 78 νέες προσλήψεις υπαλλήλων στον ΟΛΘ, λόγω της επικείμενης εκποίησής του.    
Ερωτώνται οι  αρμόδιοι υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του;
 Αθήνα, 29/08/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ