Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα και δυσλειτουργίες διαπιστώθηκαν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, πολλές αστοχίες και δυσλειτουργίες διαπιστώθηκαν στον ΣΜΑ Ευκαρπίας κατά την διάρκεια επίσκεψης και επιτόπιου ελέγχου, τον οποίο πραγματοποίησε στις 11 Ιουλίου κλιμάκιο της δημοτικής επιτροπής κοινωνικού ελέγχου του δήμου Παύλου Μελά.  
Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η ως άνω επιτροπή, κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου,  διαπιστώθηκαν τα εξής προβλήματα:
Υψηλή συγκέντρωση σκόνης και αιωρούμενων σωματιδίων, διαρροές υγρών λυμάτων (σκουπιδόζουμος), τα οποία βρέθηκαν διασκορπισμένα τόσο στους χώρους του ΣΜΑ όσο και στους παρακείμενους δρόμους της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να υφίστανται οσμές και κίνδυνος για την δημόσια υγεία και διαρροές λυμάτων από την πλειοψηφία των κοντέινερ τα οποία είναι καινούρια και υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν στεγανά.
Επιπλέον επισημάνθηκε η έλλειψη υδροφόρων, σαρώθρων και  λοιπών μηχανημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι και η περιοχή γύρω από το ΣΜΑ. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει γίνει σχεδόν καμία δενδροφύτευση, παρά τα όσα είχαν εξαγγελθεί (τόσο εντός του χώρου του ΣΜΑ, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια  όσο και στα υπόλοιπα 70 στρέμματα του οικοπέδου).


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και να επιλυθούν τα προαναφερόμενα προβλήματα στο ΣΜΑ Ευκαρπίας;

Αθήνα, 31/07/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ