Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την ανάγκη επαναλειτουργίας του ιατρείου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας του ιατρείου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης»  
Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά  κατά τα οποία υπήρξε άμεση ανάγκη μεταφοράς κατηγορουμένων από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία της πόλης λόγω προβλημάτων υγείας που τους προέκυψαν, επανήλθε στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα της έλλειψης  ιατρείου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Η απουσία ιατρού από έναν χώρο όπου καθημερινά συνευρίσκονται εκατοντάδες πολίτες, διάδικοι, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και δικαστές και μάλιστα υπό συνθήκες έντασης και άγχους, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όποιου πολίτη είχε την ατυχία να του προκύψει κάποιο αιφνίδιο πρόβλημα υγείας εντός του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον δε, δημιουργείται και σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των δικαστηρίων και στην εκδίκαση των υποθέσεων, εφόσον κάθε φορά που οποιοσδήποτε κατηγορούμενος δηλώσει ασθένεια, η άμεση μετάβασή του σε νοσοκομείο αποτελεί μονόδρομο, με άμεση συνέπεια την καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και την διατάραξη της ακροαματικής διαδικασίας.
Η καθημερινή λειτουργία ενός πλήρους  εξοπλισμένου και στελεχωμένου ιατρείου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα τόσο των αρμοδίων κρατικών αρχών όσο και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται εντός του. 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Προτίθενται να μεριμνήσουν οι αρμόδιες αρχές ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου ιατρείου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης; 
Αθήνα, 3/5/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ