Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του. Το σημαντικότερο πρόβλημα όλων είναι η υποστελέχωση η οποία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ,πλέον αντιστοιχεί στο 45% των οργανικών θέσεων του προσωπικού.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πρόσφατα προέβησαν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να προβάλουν τα αιτήματά τους, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου έχουν ως αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο η λειτουργία του και πλέον να υφίσταται κίνδυνος τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους ασθενείς.
Ειδικότερα δε, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εστίασαν στα εξής θέματα, τα οποία και αποτελούν τα βασικά τους αιτήματα:
Αύξηση των οργανικών θέσεων και άμεση προκήρυξη κάλυψής τους, μονιμοποίηση του συμβασιούχου και επικουρικού προσωπικού, λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στην πτέρυγα «Βεργωτή», διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,  ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ και άμεση  επιδιόρθωση των τεχνικών βλαβών των κτιριακών εγκαταστάσεων και αποκατάστασή τους στην προσεισμική κατάσταση.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να επιλυθούν κατά το δυνατόν πιο σύντομα τα προβλήματα  υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας;
Πρόκειται να αποδεχθεί τα προαναφερόμενα αιτήματα των εργαζόμενων του νοσοκομείου ώστε να καταστεί δυνατή η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του;
Αθήνα, 3/5/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ