Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με προβλήματα ασφαλείας και έλλειψης προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας και έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»  

Με πρόσφατες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ- ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» έκρουσαν για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο νοσοκομείο και έχει άμεσες επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η φύλαξη του νοσοκομείου είναι ανεπαρκής με αποτέλεσμα τα κρούσματα κλοπών σε βάρος ιατρών, νοσηλευτών και ασθενών να είναι συνεχή.
Επιπλέον υφίσταται υποστελέχωση νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων υπάρχει έλλειψη σε ποσοστό 50% στις θέσεις του διοικητικού προσωπικού και σε ποσοστό 30% στις θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ σημαντικές είναι και οι ελλείψεις προσωπικού ιδίως στο μικροβιολογικό εργαστήριο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στη λειτουργία του.

Ερωτάται   ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος προκειμένου να καλυφθούν κατά το δυνατόν πιο άμεσα οι προαναφερόμενες ελλείψεις στο ως άνω νοσοκομείο και να διασφαλισθεί η ομαλή του λειτουργία;  

Αθήνα, 01/08/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ