Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση περί της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν οι  Τεχνικές Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»  

Σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομου Ασλανίδη, πολύ μεγάλες είναι οι ελλείψεις προσωπικού στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των αντίστοιχων Δήμων.
Σημειωτέον δε ότι οι συγκεκριμένες  υπηρεσίες είναι υπεύθυνες μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών και παντός είδους ακραίων φυσικών φαινομένων.
Όπως αναφέρουν τα ως άνω δημοσιεύματα, σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η κάλυψη του προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων ανέρχεται μόλις στο 50% – 60%. Ειδικότερα δε, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού, κυρίως σε χειριστές μηχανημάτων, η οποία ανέρχεται στο 40% – 50% κατά μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες Π.Ε. όπως σε αυτή των Γρεβενών, η έλλειψη είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με τον κ. Ασλανίδη, η ως άνω υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών σε όλη την Δυτική Μακεδονία, οφείλεται αφενός μεν στη μη διενέργεια νέων προσλήψεων και αφετέρου στις πολλές συνταξιοδοτήσεις προσωπικού.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν οι κενές θέσεις προσωπικού στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών;

Αθήνα, 01/08/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ