Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με προβλήματα της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Με προβλήματα και ελλείψεις λειτουργεί η Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη»  

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “THESSNEWS”, αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ευόσμου, στον Δήμο Κορδελιού –Ευόσμου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά πολυδιαφημισμένη νέα δομή υγείας η οποία έχει εγκαινιαστεί ήδη τέσσερις φορές από υπουργούς και από τον πρωθυπουργό, στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτίριο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας.
Πλην όμως, σύμφωνα με τα όσα τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν, υπολειτουργεί το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο με αποτέλεσμα πολλές φορές οι ασθενείς που προσέρχονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν,  να παραπέμπονται σε άλλες όμορες δομές υγείας ή ακόμη και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Συν τοις άλλοις, προβλήματα υπάρχουν ακόμη και σε επίπεδο οργάνωσης, εφόσον δεν λειτουργεί το μηχάνημα χορήγησης αριθμών προτεραιότητας, με αποτέλεσμα οι πολίτες που προσέρχονται να ταλαιπωρούνται αναμένοντας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Πρόκειται να μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να επιλυθούν  τα προαναφερόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου και να διασφαλισθεί η ομαλή της λειτουργία;

Αθήνα, 30/07/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ