Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την κατάσταση σε χωματερή στα Δίκαια του Έβρου

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Προβληματική η κατάσταση σε χωματερή στα Δίκαια του Έβρου»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, προβληματική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στα Δίκαια του Δήμου Ορεστιάδος.
Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας δεν μεριμνούν για την έγκαιρη μεταφόρτωση των απορριμμάτων, με συνέπεια το κοντέινερ που υπάρχει στον χώρο να είναι συνεχώς γεμάτο και τα πλεονάζοντα απορρίμματα να απορρίπτονται έξω από αυτό, μετατρέποντας τον περιβάλλοντα χώρο σε μία παράνομη χωματερή.
Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τους κινδύνους που προκαλούνται τόσο για την δημόσια υγεία, όσο και σε μία ενδεχόμενη πυρκαγιά και ζητούν από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές να μεριμνήσουν για το  άμεσο άδειασμα του κοντέινερ από τα απορρίμματα και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Ερωτώνται  οι αρμόδιοι υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το προαναφερόμενο πρόβλημα και να προστατευθεί το περιβάλλον αλλά και η υγεία των κατοίκων στα Δίκαια Έβρου;

Αθήνα, 27/08/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ