Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Σιθωνία Χαλκιδικής

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ : «Σε άθλια κατάσταση παραμένει το οδικό δίκτυο στην Σιθωνία Χαλκιδικής»

Για μία ακόμη χρονιά το οδικό δίκτυο στην Σιθωνία της Χαλκιδικής παραμένει σε άθλια κατάσταση , με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η οδική ασφάλεια.
Ιδίως δε κατά τους θερινούς μήνες οι πεπαλαιωμένοι επαρχιακοί δρόμοι της ευρύτερης περιοχής  αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες διερχόμενα οχήματα , ενώ χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των φθορών  που υφίσταται το οδόστρωμα τον χειμώνα.
Οι τοπικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αιτούνται την άμεση παρέμβαση της πολιτείας , ώστε η περιοχή να αποκτήσει οδικό δίκτυο κατάλληλο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες.

Ερωτώνται οι  αρμόδιοι υπουργοί:
Υφίσταται μελέτη κατασκευής ενός οδικού δικτύου που να πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές στην Σιθωνία της Χαλκιδικής και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος θα μπορούσε να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο;
Πρόκειται να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να αποκατασταθούν κατά το δυνατόν οι φθορές και οι κακοτεχνίες στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο στην Σιθωνία ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων ;

Αθήνα, 28/08/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ