Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με επικινδυνότητα της γέφυρας του Νέστου στο Παρανέστι Δράμας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: «Η επικινδυνότητα της γέφυρας του Νέστου  στο Παρανέστι Δράμας ανησυχεί τους κατοίκους της περιοχής»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στο Παρανέστι Δράμας, έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στατικότητας και έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες από κατοίκους και φορείς της περιοχής  για την καταλληλότητά της.
Πρόσφατα για τον λόγο αυτόν ,ύστερα από έκτακτες συσκέψεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής ,αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης από το σημείο φορτίων μεγαλύτερων των δέκα τόνων ενώ το όριο ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων έχει πέσει στα δέκα χιλιόμετρα την ώρα.
Σημειωτέον δε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα ,η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού Δράμας – Ξάνθης και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό οχημάτων. Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς αιτούνται την άμεση εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασής της ,ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες δυσάρεστες καταστάσεις.   

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να γίνουν τα συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης ,υποστύλωσης και υποστήριξης της συγκεκριμένης γέφυρας ώστε να καταστεί αυτή απολύτως ασφαλής για τα διερχόμενα οχήματα;
Υπάρχει δυνατότητα και σχεδιασμός κατασκευής νέας γέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο;

Αθήνα, 3/12/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ