Αντώνης Γρέγος: Eρώτηση για την απουσία αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Χωρίς αναισθησιολόγο λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών» 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, χωρίς αναισθησιολόγο λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος σε περίπτωση που προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό.
Ειδικότερα και όπως κατήγγειλαν οι ιατροί του ως άνω νοσοκομείου σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν για τον λόγο αυτόν στις 19/12, η μοναδική έως τώρα αναισθησιολόγος  αποσπάστηκε σε άλλο νοσοκομείο για λόγους συνυπηρέτησης, ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι αρμόδιες αρχές δεν μερίμνησαν ώστε να καλυφθεί εγκαίρως η κενή θέση με άλλον αναισθησιολόγο.
Οι ιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου χωρίς παρουσία αναισθησιολόγου,  καθιστά την εφημερία  επικίνδυνη και επισφαλή  για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους ασθενείς.

Ερωτάται o αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τοποθετηθεί άμεσα ιατρός –αναισθησιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή του λειτουργία;

Αθήνα, 21/12/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ