Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την αδυναμία να καλύψουν τις εφημερίες τους τα νοσοκομεία σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες τους τα νοσοκομεία σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα»  

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, εντός του μηνός Φεβρουαρίου πέντε κλινικές σε νοσοκομεία της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας ανέστειλαν για αρκετές ημέρες την λειτουργία των εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών .
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση , στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας η εφημεριακή λειτουργία ανεστάλη από 19 και έως  28 Φεβρουαρίου, στην Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική Φλώρινας από 20-28 Φεβρουαρίου, στην Ορθοπεδική Κλινική Φλώρινας για όλες τις ημέρες του μηνός Φεβρουαρίου  , στην Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας για τις ημέρες 9, 12, 14, 16, 19, 21, 23, 26, 28 Φεβρουαρίου, ενώ η  Παιδιατρική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας δεν θα δέχεται επείγοντα περιστατικά από 16 έως 28 Φεβρουαρίου.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης θα καλύπτονται  από την παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο», η οποία  όμως αντιμετωπίζει επίσης σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης, εφόσον σε αυτήν  εφημερεύουν μόνο ένας ειδικός και ένας ειδικευόμενος γιατρός.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Για ποιον λόγο το αρμόδιο υπουργείο αδυνατεί να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι προαναφερόμενες κλινικές στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας;
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου στο εξής να μπορούν να καλύπτονται οι εφημερίες στα ως άνω νοσοκομεία;

Αθήνα, 26/02/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ