Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τις τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και πληρώματα στα Κέντρα Υγείας του νομού Καβάλας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Τραγικές οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα και πληρώματα στα Κέντρα Υγείας του νομού Καβάλας»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στον νομό Καβάλας και οι ελλείψεις ασθενοφόρων, έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύπτονται εγκαίρως οι ανάγκες μεταφοράς ασθενών σε όλη την έκταση του νομού, με συνέπειες πολλές φορές τραγικές που οδηγούν ακόμη και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στα Κέντρα Υγείας  Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης. Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης διαθέτει μόλις ένα ασθενοφόρο με δύο  πληρώματα τα οποία καλύπτουν είτε την πρωινή είτε την απογευματινή βάρδια αλλά ποτέ την βραδινή, ενώ δραματική είναι και η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, στο οποίο τέσσερις μόνο εργαζόμενοι του κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων, να είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν όλο τον δήμο Παγγαίου σε μια ημερήσια βάρδια, αφήνοντας και πάλι ακάλυπτη την βραδινή βάρδια.
Η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει ιδιαίτερα την λειτουργία και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην πόλη της Καβάλας , οι εργαζόμενοι των οποίων αναγκάζονται στις βραδινές βάρδιες να επιχειρούν στην ουσία σε όλη την έκταση του νομού, προκειμένου να καλύψουν υποτυπωδώς την ανεπάρκεια των υπολοίπων Κέντρων Υγείας.   
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης ασθενοφόρων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στον νομό Καβάλας και ιδίως στα προαναφερόμενα Κέντρα Υγείας;
Αθήνα, 09/02/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ