Aντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την αύξηση της εισροής λαθρομεταναστών στον νομό Έβρο

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Η αύξηση της εισροής των λαθρομεταναστών ανησυχεί τους κατοίκους του νομού Έβρου»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η ολοένα και αυξανόμενη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα εισροή λαθρομεταναστών στον νομό Έβρου, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Κατά εκατοντάδες πλέον οι λαθρομετανάστες διαβαίνουν τα σύνορα, στην ουσία ανενόχλητοι και  κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη.
Οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού Έβρου ανησυχούν για το ενδεχόμενο  η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει την μαζική εισροή λαθρομεταναστών στα  αστικά κέντρα και ιδίως στην Θεσσαλονίκη, να επιχειρήσει να κρατήσει μεγάλο αριθμό από αυτούς στον Έβρο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ενδεχόμενη όμως παραμονή μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στον νομό Έβρου και κυρίως σε εποχή ελληνοτουρκικής κρίσης, είναι προφανές ότι συνιστά άμεσο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια  και υπονομεύει την άμυνα της χώρας μας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δημιουργήσει χώρους διαμονής λαθρομεταναστών τόσο στον νομό Έβρο όσο και σε ολόκληρη την Θράκη;
Με ποιους τρόπους προτίθεται να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη εισροή λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια από την συνοριογραμμή του Έβρου;

Αθήνα, 18/04/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ