Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση περί του βιολογικού καθαρισμού Καβάλας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Περί του βιολογικού καθαρισμού Καβάλας»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου,  προβληματισμός επικρατεί στην Καβάλα  όσον αφορά στο θέμα της ποιότητας του νερού το οποίο κατόπιν επεξεργασίας εξέρχεται από τον βιολογικό καθαρισμό και διοχετεύεται προς την θάλασσα.
Όπως μάλιστα ανέφερε σε τοπικό ραδιόφωνο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, το επεξεργασμένο νερό που πέφτει στην θάλασσα στη περιοχή του βιολογικού καθαρισμού δεν είναι εντελώς ακατάλληλο, ωστόσο δεν πληρεί τις προδιαγραφές της καθαρότητας που θα έπρεπε να έχει , με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το  περιβάλλον.
Κατόπιν μάλιστα των σχετικών ελέγχων που έκανε σε δείγματα θαλάσσιου νερού της περιοχής η αρμόδια Διεύθυνση Υγείας , προέκυψε από την ανάλυσή τους  ότι όντως υφίσταται πρόβλημα στην ορθή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καβάλας.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ποια η θέση των αρμοδίων αρχών για τα ως άνω καταγγελλόμενα και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να επιλυθούν άμεσα τα προαναφερόμενα προβλήματα και να διασφαλισθεί η ομαλή και άριστη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καβάλας;
Αθήνα, 4/04/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ