Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης»  

Όπως αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των λαϊκών αγορών στην Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας– Θράκης, μεγάλες είναι οι ευθύνες που φέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσον αφορά στις απαράδεκτες συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στις περισσότερες λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.
Όπως καταγγέλλει η ως άνω Ομοσπονδία, δεν υπάρχουν στις λαϊκές αγορές χημικές τουαλέτες, διότι τα τελευταία τέσσερα έτη δεν έχει πραγματοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα έλλειψης υγιεινής.
Επιπλέον δεν έχει γίνει ορθή κατανομή των θέσεων στους επαγγελματίες και πολλοί πωλητές αγωνιούν για το αν θα βρουν διαθέσιμο χώρο για να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Και βέβαια οξύτατο παραμένει το πρόβλημα των λαθραίων πωλητών και του παραεμπορίου, το οποίο πλήττει βάναυσα τους νόμιμους επαγγελματίες.
Οι εκπρόσωποι  των πωλητών στις λαϊκές αγορές ζητούν από τις αρμόδιες αρχές την άμεση απομάκρυνση των παρανόμων πωλητών, την βελτίωση της εικόνας των λαϊκών αγορών και την δημιουργία πρότυπων αγορών στην Θεσσαλονίκη.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιλύσουν τα προαναφερόμενα προβλήματα και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών;

Αθήνα, 12/04/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ