Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την επιτακτική ανάγκη παραμονής του Α.Τ. Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη παραμονής του Α.Τ. Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τεράστια ανησυχία έχει προκληθεί στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες του κέντρου της Θεσσαλονίκης, λόγω της φημολογούμενης απομάκρυνσης του Α.Τ Λευκού Πύργου από την πλατεία Αριστοτέλους.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες ,το κτίριο εις το οποίο στεγάζεται σήμερα το Α.Τ Λευκού Πύργου πρόκειται να αξιοποιηθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία και έχει την κυριότητά του και να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.
Για τον λόγο αυτόν , και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των αστυνομικών , υποχρεούνται οι υπηρεσίες του Α.Τ. Λευκού Πύργου να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο κτίριο το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι. Σημειωτέον ότι το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα είναι επιφορτισμένο με την αστυνόμευση του κέντρου της Θεσσαλονίκης με συνολική δύναμη 240 αστυνομικών.
Κάτοικοι και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης εκφράζουν με παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ την έντονη ανησυχία τους και την αγωνία τους , θεωρώντας ότι ενδεχόμενη απομάκρυνση του ως άνω Α.Τ. θα έχει ως αποτέλεσμα να βυθιστεί ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης στην ανομία και στην εγκληματικότητα , δεδομένου του ότι είναι  πρόσφατες οι εικόνες των συμπλοκών μεταξύ συμμοριών λαθρομεταναστών στην πλατεία Αριστοτέλους για τον έλεγχο του παραεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθεται να μεριμνήσει άμεσα και με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να διασφαλισθεί ότι το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου θα εξακολουθήσει να στεγάζεται  στο συγκεκριμένο κτίριο επί της Πλατείας Αριστοτέλους;   
Αθήνα, 19/04/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ