Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα «Κωνσταντινουπολίτικα» της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Την ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητούν οι κάτοικοι στα «Κωνσταντινουπολίτικα» της Θεσσαλονίκης»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αύξηση των  περιπολιών της αστυνομίας στην περιοχή τους ζητούν με επιστολή τους προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών , στα όρια μεταξύ Πυλαίας και  Άνω Τούμπας της Θεσσαλονίκης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κάτοικοι στην ως άνω επιστολή τους , «τα προβλήματα ασφάλειας που βιώνουν ολοένα και αυξάνονται στον Συνοικισμό, με κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών αυτοκινήτων κλπ», επισημαίνοντας μάλιστα το γεγονός  ότι μετά την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων ολόκληρος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη εξυπηρετείται από ένα Αστυνομικό Τμήμα με μόλις ένα περιπολικό όχημα.
Με την παρέμβασή του αυτή, το δ.σ. του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών ζητά την αύξηση των περιπολιών από τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ, ιδίως ενόψει των καλοκαιρινών μηνών και  την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας του Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη με προσωπικό αλλά και με επιπλέον οχήματα ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής.

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε παντός είδους υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε προσωπικό στις αστυνομικές υπηρεσίες που εδρεύουν στα όρια του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη;
Πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για την επαρκέστερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση του συνοικισμού «Κωνσταντινουπολίτικα»  της Θεσσαλονίκης;

Αθήνα, 24/04/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ