Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση περί της έλλειψης παιδοψυχιάτρου στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο στη Χίο

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Περί της έλλειψης παιδοψυχιάτρου στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο στη Χίο»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στην Χίο, σοβαρό  πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες  δεκάδες οικογένειες στο νησί που τα παιδιά τους χρήζουν ειδικής αγωγής, λόγω της έλλειψης παιδοψυχιάτρου στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.
Όπως αναφέρουν οι γονείς, ο παιδοψυχίατρος του νοσοκομείου παραιτήθηκε στις αρχές του έτους και από τότε δεν έχει αντικατασταθεί. Ταυτόχρονα, λόγω αλλαγής της κείμενης νομοθεσίας ,πλέον απαιτείται τέσσερις φορές το χρόνο να χορηγείται βεβαίωση για πρόγραμμα ειδικής αγωγής ,αντί για μία φορά που ίσχυε έως τώρα. Και πλέον τούτων, ο ΕΟΠΥΥ από 240 ευρώ που κάλυπτε σε ένα παιδί για θεραπείες, το μείωσε στα 60 ευρώ ,με αποτέλεσμα το οικονομικό κόστος για τους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες πλέον να είναι δυσβάστακτο.
Οι γονείς αιτούνται την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών , προκειμένου να καλυφθεί η θέση του παιδοψυχιάτρου στο νοσοκομείο  του νησιού.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να καλυφθεί κατά το δυνατόν πιο άμεσα η θέση του παιδοψυχιάτρου στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου;
Αθήνα, 2/4/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ