Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση περί της ακτοπλοϊκής συνδέσεως Φούρνων - Πειραιά

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: «Περί της ακτοπλοϊκής συνδέσεως Φούρνων - Πειραιά» 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας, σχετικά με το πρόβλημα της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών τους με τον Πειραία. Σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις αρμόδιες αρχές ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φούρνων, αιτείται μεταξύ άλλων την συχνότερη σύνδεση κατά την θερινή περίοδο των Φούρνων με τον Πειραιά, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται στην ως άνω επιστολή, οι επαγγελματίες τονίζουν ότι τα προτεινόμενα δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως δεν επαρκούν για την τόνωση της τουριστικής κίνησης, ενώ πρόκειται να δημιουργήσουν και σοβαρά προβλήματα στην διακίνηση των αλιευτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσής τους.
Οι επαγγελματίες των Φούρνων επισημαίνουν ότι υφίσταται επιτακτική ανάγκη για αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από δύο σε τουλάχιστον τρία ή τέσσερα  εβδομαδιαίως, κατά την θερινή περίοδο, με δυνατότητα και έκτακτων επιπλέον δρομολογίων σε περιόδους αιχμής, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες μετακίνησης κατοίκων, τουριστών και προϊόντων. 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Πρόκειται να αποδεχθούν τα προαναφερόμενα αιτήματα των επαγγελματιών των Φούρνων και να δρομολογήσουν τουλάχιστον τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιά-Φούρνων κατά την θερινή περίοδο;
Αθήνα, 2/4/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ