ΦΑΝΦΑΡΟΝΟΣ ΝΤΟΥΤΣΕ: ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΙΣOΔΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Το 1991, ως υπουργός Εξωτερικών, ο Αντωνάκης Σαμαράς (την εποχή εκείνη δεν είχε γίνει… φον), έφερε σχεδόν τους μισούς Αλβανούς στην Ελλάδα, για να τα κονομήσουνε οι φίλοι του οι ...
μεγαλοεργολάβοι. Σήμερα, 23 χρόνια μετά, που ο ίδιος μοιραίος άνθρωπος είναι πρωθυπουργός, θέλει να φέρει και τους άλλους μισούς, και μάλιστα ως Ευρωπαίους πολίτες!
Την Αλβανία, λοιπόν, επισκέπτεται αυτές τις ημέρες ο φανφαρόνος Ντούτσε και μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπουσάτι και σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε δήλωσε πως η πρώτη προτεραιότητά του είναι να βάλει την Αλβανία στην Ε.Ε.: «Μία από τις βασικές προτεραιότητές μας είναι να χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας χώρας εντός του εξαμήνου της ελληνικής Προεδρίας και ως εκ τούτου οι δύο χώρες μας θα συνεργαστούν στενά».
Επειδή δε, το γοργόν και χάριν έχει, ο Ντούτσε όρισε στους Αλβανούς τόπο και χρόνο: «Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη Απριλίου».

(ΥΓ): Με «εντολή Σαμαρά», προφανώς!


ethnikismos.net