Εβραϊκές εταιρίες έτοιμες να αγοράσουν το νερό της Θεσσαλονίκης;


Η ΕΥΑΘ και ο ΟΛΘ συνεχίζουν την κερδοφορία τους όμως η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορα βήματα στο ξεπούλημα του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών τους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Συγκεκριμένα αύξηση του τζίρου και των μικτών κερδών με θετικές ταμειακές ροές παρουσίασε το α’ τρίμηνο 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η ΕΥΑΘ.
Ειδικότερα, τα κέρδη της ΕΥΑΘ διαμορφώθηκαν στα 5,7 εκατ. ευρώ έναντι 6,4 εκατ. ευρώ το ...

αντίστοιχο 3μηνο του 2013. Παράλληλα, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 4,96% καθώς ανήλθε στα 19,2 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά +2,2% καθώς ενισχύθηκαν στα 8,1 εκατ. ευρώ
Οι επίδοξοι «επενδυτές» σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής τέσσερις. Τα επιτελεία των κοινοπραξιών σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης παρά το συντριπτικό "ΟΧΙ" του λαού της Θεσσαλονίκης στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε κατά την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο οποίο, όσοι ψήφισαν, ήταν σε ποσοστό άνω του 98% ( πάνω από 213.000 άτομα) κατά της ιδιωτικοποίησης. 
Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και η εβραϊκή εταιρία Mekorot. Μάλιστα έξι εκπρόσωποι της εταιρίας βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη όπου είχαν συνομιλίες στο Hyatt και ζήτησαν από τον ελληνικό λαό να μην φοβάται για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!
Ποια είναι όμως η περιβόητη εταιρία Mekorot;

Η Mekorot αποτελεί την κρατική εταιρεία ύδρευσης του Ισραήλ, η οποία ιδρύθηκε το 1937 και διαχειρίζεται το 90% του πόσιμου νερού του Ισραήλ και το 80% των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας.
Η πολιτική της εταιρείας στο τομέα του νερού είχε ήδη διαφανεί από το 1950 όταν με ένα τεράστιο και πολυέξοδο έργο προχώρησε στην εκτροπή των νερών του ποταμού Ιορδάνη σε βάρος των εδαφών του λαού των Παλαιστινίων και προς όφελος του Ισραήλ.
Τον Αύγουστο του 1967, με στρατιωτική διαταγή, η διαχείριση του νερό της Δυτικής Όχθης περνά στο Ισραήλ, ενώ τον επόμενο χρόνο όλες οι υδάτινες πηγές της Παλαιστίνης περνούν στη ιδιοκτήσια του κράτους του Ισραήλ.
Το 2005 η Mekorot ίδρυσε ένα επιχειρησιακό τμήμα, ώστε να ξεκινήσει τη διεθνή της επέκταση. Προσοδοφόρα συμβόλαια υπογράφηκαν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κύπρος, η Αργεντινή, η Ινδία και η Ουγκάντα. Στην Ελλάδα η Mekorot συναγωνίζεται για ένα μερίδιο στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Συμφωνίες συνεργασίας έχουν υπογραφεί στη Βραζιλία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.
Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι της Γης» και παλαιστινιακές οργανώσεις, που διοργάνωσαν τον περασμένο μήνα την Πρώτη Διεθνή Εβδομάδα κατά της Mekorot (22 – 30/3/2014 ), κατηγορούν την εταιρεία ότι είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του «απαρτχάιντ νερού» κατά των Παλαιστινίων, για το έγκλημα κατά του διεθνούς δικαίου της λεηλασίας των φυσικών πόρων σε κατεχόμενα εδάφη, την άδικη μεταχείριση κατά των Παλαιστίνιων ως εθνική ομάδα και τη ζωτική υποστήριξη της βιομηχανίας των παράνομων εποικισμών.
Στο κείμενο της διεθνούς καμπάνιας ενάντια στη Merokοt, που καλούσε το παγκόσμιο κίνημα σε μποϊκοτάζ κατά του ισραηλινού κολοσσού, παρουσίαζονταν οι έξι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες οφείλουν να ξεσηκωθούν, ασκώντας πίεση στις κυβερνήσεις τους να διακόψουν οποιαδήποτε συνεργασία με την εταιρεία:
Έξι λόγοι για μποϊκοτάζ


Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net