Σε ένα πράγμα μόνο συμφωνούν όλοι: Νικητής των Ευρωεκλογών η Χρυσή Αυγή - Διαλύεται η συγκυβέρνηση


Μετά τις πολλές και ποικίλες αναλύσεις και τα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ των καναλιών, σχετικά με το μήνυμα των ευρωεκλογών, υπάρχει ένα σαφές συμπέρασμα που ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει: Η Χρυσή Αυγή ήταν ο μόνος πραγματικός νικητής των ευρωεκλογών, αλλά και της διπλής ...
εκλογικής διαδικασίας γενικότερα.
Πέραν από τους τόσους και τόσους που το ομολόγησαν έχουμε σήμερα και άρθρο του Σκανδαλίδη στα «Νέα» που λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα, αφήνοντας όμως και αιχμές εναντίον του Βενιζέλου, ενδεικτικό της διάλυσης που έχει αρχίσει και κατατρώγει τα σωθικά της άλλοτε κραταιάς εγκληματικής οργάνωσης, με την επωνυμία ΠΑΣΟΚ.
Σας παραθέτουμε επίμαχα αποσπάσματα από το άρθρο του Σκανδαλίδη:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πλην ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ να θεωρήσουν τον εαυτό τους κατά κάποιο τρόπο νικητή. Στην πραγματικότητα, όμως, πλην της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει νικητής
«Είναι φανερό ότι αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό δεν πρέπει να περιορίσει την παρουσία του σε μάχη χαρακωμάτων μέσα στην κυβέρνηση, ούτε να αρκείται στο στόχο «να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε». Πρέπει να διακηρύξει το οριστικό τέλος του ιστορικού του συμβιβασμού με τη Δεξιά στις ερχόμενες εκλογές. Να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Να σεβαστεί την αυτονομία των χώρων και των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, των Οικολόγων και κάθε άλλης πολιτικής κίνησης ή πρωτοβουλίας χωρίς να καταφεύγει σε μικρόψυχους «εισοδισμούς». Μόνο έτσι έχει νόημα να προχωρήσει η Ελιά.»
Είναι φανερό ότι ο Σκανδαλίδης διαμέσου του κειμένου του στα «Νέα» θέτει ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Αμφισβητεί την αρμοδιότητα του Βενιζέλου να αποφασίζει μόνος του για την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα και προτείνει μία εναλλακτική πορεία σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα μεγάλο συνασπισμό της αριστεράς.
Ο Βενιζέλος από την άλλη τηρεί «σιγή ιχθύος» προσπαθώντας να γαντζώσει το κόμμα στην εξουσία, γεγονός που προκαλεί τριβές στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Εντός του ΠΑΣΟΚ παρά τις δηλώσεις και τις φωτογραφίες, ουδείς είναι ευχαριστημένος με το 8% της Ελιάς. Οι εσωκομματικές έριδες έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Βενιζέλος θεωρείται «τελειωμένος». Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που οι απόψεις Σκανδαλίδη συμπίπτουν πλήρως με τους σχεδιασμούς Τζέφρυ για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.