Αντώνης Γρέγος: Πλήγμα για περίπτερα και ψιλικά ο νέος φόρος στα προϊόντα καπνού - Όχι στο παρεμπόριο


Το επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης  όπου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου  με θέμα τα νέα χαράτσια και τις επιπτώσεις τους στα καπνικά προϊόντα επισκέφτηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης  Αντώνης Γρέγος. Εκεί συνομίλησε με τον πρόεδρο της ένωσης καπνοπωλών ,ψιλικών και περιπτέρων Μακεδονίας κ. Ιακώβου για τα προβλήματα του κλάδου του καπνού, καθώς και με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορπίδη, ενώ κατέθεσε και σχετική ερώτηση. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης καταγράφηκαν οι παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στη πλατεία Αριστοτέλους από τους αλλοδαπούς λίγα μόλις μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα Λευκού πύργου και ακριβώς κάτω από το χώρο της εκδήλωσης.




























Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την έξαρση του παρεμπορίου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Όργιο παρεμπορίου στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη»
Στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, επικρατεί μια χαοτική κατάσταση με το παρεμπόριο να οργιάζει, κυρίως σε καπνικά προϊόντα αλλά και κάθε είδους μικρά εμπορεύματα. Το φαινόμενο επεκτείνεται και στους γύρω από την πλατεία κεντρικούς δρόμους, προκαλώντας την οργή των εμπόρων της περιοχής, των ιδιοκτητών περιπτέρων αλλά και των πολιτών που παρενοχλούνται από τους λαθροδιακινητές αυτών των προϊόντων. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχει θέσει πολλές φορές το θέμα στις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομία, Δήμο Θεσσαλονίκης).
Τεράστιο είναι το πλήγμα που δέχεται η οικονομία της χώρας από την φοροδιαφυγή, ενώ σε κίνδυνο τίθεται και η υγεία των πολιτών, καθώς αυτά τα προϊόντα είναι αμφιβόλου ποιότητας. Η παρουσία των λαθροδιακινητών και η διακίνηση των προϊόντων τους είναι τόσο εμφανής και προκλητική, που εγείρονται εύλογα ερωτήματα για την ασυλία που απολαμβάνουν, παρότι μάλιστα στην πλατεία βρίσκεται η έδρα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου. Το φαινόμενο, μάλιστα, αναμένεται να ενταθεί τις ημέρες των επερχόμενων εορτών.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Τι μέτρα θα ληφθούν για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;
Έχουν επιβληθεί ποινές στους παρανομούντες;
Αθήνα, 02/12/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ