Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την ασφάλεια στα χιονοδρομικά κέντρα

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ασφάλεια σε χιονοδρομικά κέντρα»
Κατά τους χειμερινούς μήνες χιλιάδες συμπολίτες μας επισκέπτονται τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας είτε ως απλοί επισκέπτες είτε προκειμένου να επιδοθούν στο άθλημα του χειμερινού σκι. Τα κέντρα αυτά λειτουργούν και στελεχώνονται με προσωπικό που οφείλει να εξυπηρετεί τους επισκέπτες. Πολλές φορές, λόγω και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών και αθλητών, σημειώνονται πολλά ατυχήματα. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ελληνικού συλλόγου τουριστικής χιονοδρομίας Κ.Δ. Παππά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλοί χιονοδρόμοι δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.
Η έλλειψη υποδομών και της σχετικής εκπαίδευσης, καθώς και η μορφολογία του εδάφους αυξάνουν τους κινδύνους ατυχημάτων. Τα χιονοδρομικά κέντρα θεωρούνται ασφαλή και εξοπλισμένα με εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, επειδή ωστόσο η χιονοδρομία αλλά και οι εν γένει επισκέψεις σε χιονοδρομικά κέντρα αυξάνονται κατά πολύ, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη ελέγχου αυτών των εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα χιονοδρομικά κέντρα;
Έχουν καταγραφεί παραβάσεις και αν ναι, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών-αθλητών;
Αθήνα, 02/12/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ