Αντώνης Γρέγος: Eρώτηση για την πλήρη επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων στον δήμο Νεστορίου Καστοριάς

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: «Tην πλήρη επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων στην περιοχή τους ζητούν οι κάτοικοι του δήμου Νεστορίου στην Καστοριά»  
Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας, σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραμένει η επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων και φυλακίων στην ελληνοαλβανική μεθόριο στον δήμο Νεστορίου Καστοριάς.
Όπως επανειλημμένα έχουν καταγγείλει οι κάτοικοι της περιοχής, με πιο πρόσφατη την παρέμβαση κατοίκων της Διποταμιάς σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος βρέθηκε στο χωριό τους, τα στρατιωτικά φυλάκια στα όρια του ως άνω δήμου είτε έχουν κλείσει είτε στελεχώνονται από ελάχιστους στρατιώτες.
 Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αποθρασυνθεί οι αλβανικές συμμορίες, τα μέλη των οποίων μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στην ελληνική επικράτεια, ασκώντας κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα. Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση για εντονότερη παρουσία του στρατού στην περιοχή και για σφράγισμα των συνόρων.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθενται να μεριμνήσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές ώστε να υπάρξει πλήρης επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή του δήμου Νεστορίου Καστοριάς όσο και κατά μήκος όλης της ελληνοαλβανικής μεθορίου, προκειμένου να σφραγιστούν επιτέλους τα σύνορα, να αποτραπεί η είσοδος αλβανών κακοποιών εντός της ελληνικής επικράτειας και να νιώσουν ασφαλείς οι Έλληνες ακρίτες;
Αθήνα, 20/12/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ