Αντώνης Γρέγος: ΟΧΙ στην δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας στην Επανομή


Την περιοχή Πάλιουρα της Επανομής όπου σχεδιάζεται η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας επισκέφτηκε ο βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος μετά από πρόσκληση των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής. Αφού διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την ακαταλληλότητα του χώρου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο θέτοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό προ των ευθυνών τους.








































Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στην Επανωμή Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: «Δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στην Επανωμή Θεσσαλονίκης»
Στην περιοχή Πάλιουρα Επανωμής σχεδιάζεται η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας χωρητικότητας 250 ατόμων. Στην συγκεκριμένη περιοχή, που είναι τουριστική, υπάρχουν οικισμοί με πολλές εμπορικές επιχειρήσεις και δημοτική πλαζ. Τα κτίρια, στα οποία προβλέπεται να γίνει η εγκατάσταση, ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία τέτοιου αριθμού «προσφύγων-μεταναστών». Το Α.Τ. της περιοχής έχει ελάχιστο προσωπικό και ένα μόνο όχημα εκτελεί περιπολίες εκ περιτροπής, ενώ το κέντρο Υγείας της περιοχής είναι υποστελεχωμένο και κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων και τουριστών.
Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών θα επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό και στο περιβάλλον, ενώ σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πρόσφατων πλημμυρών. Οι κάτοικοι αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έχουν προβεί σε καταγγελίες και διαμαρτυρίες. 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Θα υλοποιηθεί το σχέδιο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας λαθρομεταναστών παρά τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και τις αντιδράσεις κατοίκων και εμπόρων αυτής;  
Αθήνα, 02/12/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ