Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τους Αλβανοούς λαθροϋλοτόμους οι οποίοι καταστρέφουν ανενόχλητοι τα δάση της Καστοριάς

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: «Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι καταστρέφουν ανενόχλητοι τα δάση της Καστοριάς»  
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της λαθροϋλοτόμησης στις ακριτικές περιοχές του νομού Καστοριάς, και ιδίως στην περιοχή της Διποταμιάς στον Δήμο Νεστορίου, από οργανωμένες συμμορίες αλβανών.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι αλβανοί εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ανενόχλητοι, λαθροϋλοτομούν καταστρέφοντας τα δάση και επιστρέφουν στο αλβανικό έδαφος όταν ολοκληρώνουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.
Πολλές φορές, μάλιστα, τα μέλη των συγκεκριμένων συμμοριών οπλοφορούν και ληστεύουν τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα των Ελλήνων υλοτόμων της περιοχής, οι οποίοι αισθάνονται ότι απειλούνται και πλέον φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν στις ορεινές περιοχές πλησίον της συνοριακής γραμμής.
Οι αλβανικές συμμορίες λαθροϋλοτόμων δρουν ασύδοτα όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά στο σύνολο των ακριτικών περιοχών του νομού Καστοριάς κατά μήκος της ελληνοαλβανικής μεθορίου, με το ελληνικό κράτος να αδυνατεί να διασφαλίσει την δημόσια τάξη, την ζωή, την σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των Ελλήνων ακριτών.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της εισβολής αλβανών λαθροϋλοτόμων εντός της Ελληνικής επικράτειας, να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη στις ακριτικές περιοχές του νομού Καστοριάς και να προστατευθούν οι Έλληνες ακρίτες;
Αθήνα, 20/12/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ