Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με τις ακροαριστερές συμμορίες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Α.Π.Θ.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Στο έλεος ακροαριστερών συμμοριών το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Α.Π.Θ. - Υποχρέωση της πολιτείας η αποκατάσταση της έννομης τάξης εντός των πανεπιστημιακών χώρων»
 
Η πρόσφατη εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι ξυλοδαρμοί φοιτητών και η καταστροφή της πανεπιστημιακής περιουσίας που ακολούθησαν, επανέφεραν στο προσκήνιο την απαράδεκτη κατάσταση του «κράτους εν κράτει» που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν  οι ακροαριστερές συμμορίες τόσο στους χώρους του Α.Π.Θ, όσο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και λίγο πριν το μεσημέρι, κουκουλοφόροι κρατώντας λοστούς και ρόπαλα εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έσπασαν πίνακες, προκάλεσαν φθορές, ξυλοκόπησαν έναν φοιτητή και αποχώρησαν ανενόχλητοι.
Μιλώντας σε Μ.Μ.Ε ο πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ, κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, έκανε λόγο για μια εντελώς απρόκλητη επίθεση, που όμως αποτελεί πια συνηθισμένο φαινόμενο για το πανεπιστήμιο, και δήλωσε επί λέξει τα εξής:
«Άλλη μια συνηθισμένη ημέρα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ήταν μια εντελώς απρόκλητη επίθεση που έγινε με καταδρομικό τρόπο. Δέκα άνθρωποι μπαίνουν με κουκούλες στο πανεπιστήμιο, βγάζουν καδρόνια κι αρχίζουν να χτυπούν, να σπάζουν και να ρημάζουν και σε τρία λεπτά έχει τελειώσει το επεισόδιο και εξαφανίζονται. Κακώς, αλλά έχουμε συνηθίσει πλέον σε τέτοιες καταστάσεις. Μόνο στην Ελλάδα, μόνο στο ελληνικό πανεπιστήμιο γίνονται αυτά».
Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες φοιτητών σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, όταν κάποιοι φοιτητές την ώρα της επίθεσης ζήτησαν από διερχόμενους αστυνομικούς να επέμβουν, έλαβαν από αυτούς την απάντηση ότι δεν μπορούσαν να εισέλθουν εντός των πανεπιστημιακών χώρων, λόγω του πανεπιστημιακού ασύλου!

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν  ώστε να παταχθεί οριστικά η έκνομη δράση των ακροαριστερών συμμοριών εντός των πανεπιστημιακών χώρων του Α.Π.Θ και του ΠΑ.ΜΑΚ. και να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και των διδασκόντων;
Πρόκειται να υπάρξει επιτέλους διαρκής και αποτελεσματική αστυνόμευση της πανεπιστημιούπολης στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ακόμη ένα «άβατο» αντίστοιχο με αυτό των Εξαρχείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;
Προτίθενται να καταστήσουν σαφές προς άπαντες ότι η Ελληνική Αστυνομία και δύναται και υποχρεούται να παρεμβαίνει αυτοβούλως και κατά το δοκούν εντός των πανεπιστημίων προκειμένου να διασφαλίσει την έννομη τάξη;
Υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος με επαρκή στελέχωση, μέσα και εξοπλισμό εντός της  πανεπιστημιούπολης της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και η ασφάλεια στους χώρους του Α.Π.Θ και του ΠΑ.ΜΑΚ;
 
Αθήνα, 19/12/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ