Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη κατασκευής ασφαλούς κόμβου στην διασταύρωση του Αγίου Μάμαντος στην Χαλκιδική

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: « Επιτακτική η ανάγκη κατασκευής ασφαλούς κόμβου στην διασταύρωση του Αγίου Μάμαντος στην Χαλκιδική»
 
Ο δρόμος εισόδου –εξόδου στον Άγιο Μάμα της  Χαλκιδικής, στο σημείο όπου διασταυρώνεται με την επαρχιακή οδό Ν.Μουδανιών- Σιθωνίας, αποτελεί μία διασταύρωση θανάτου ,ένα σημείο καρμανιόλα στο οποίο έχουν χάσει την ζωή τους πολλοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια, σε δεκάδες τροχαία τα οποία έχουν συμβεί.  Η επικινδυνότητα μάλιστα της διασταύρωσης αυτής αυξάνεται ακόμη περισσότερο τόσο από την αυξημένη κίνηση λόγω τουριστικής περιόδου κατά τους θερινούς μήνες ,όσο και από την διέλευση αγροτικών μηχανημάτων, οι οδηγοί των οποίων είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν τον δρόμο προκειμένου να μεταβούν στα χωράφια τους.   
Με αφορμή το πιο πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στο σημείο αυτό προ ολίγων ημερών, και κατά το οποίο μία 28χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της, οι κάτοικοι του Αγίου Μάμαντος  προέβησαν εκ νέου σε κινητοποιήσεις, επαναφέροντας το διαχρονικό αίτημά τους για την κατασκευή κόμβου στην συγκεκριμένη διασταύρωση, ώστε να διασφαλισθεί η ασφαλής διέλευση τόσο των κατοίκων, όσο και των υπολοίπων διερχόμενων οδηγών.
Από την πλευρά του ο Δήμος Ν. Προποντίδας, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Καρρά σε τοπικά Μ.Μ.Ε, ήδη από το 2016 έχει αποφασίσει τη χρηματοδότηση τόσο της μελέτης ασφαλούς διέλευσης, όσο και της κατασκευής του έργου, περιμένοντας ωστόσο την σύναψη της σχετικής σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νέας Προποντίδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής) για τη σύνταξη μελέτης με τίτλο «Μελέτη βελτίωσης κυκλοφοριακών συνθηκών στον κεντρικό κόμβο εισόδου - εξόδου του οικισμού «Άγιος Μάμας».

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Πρόκειται να προβούν τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν το συγκεκριμένο έργο;

Αθήνα, 12/12/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ