Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με σοβαρές φθορές στο κτίριο του Γυμνασίου Σοχού του Δήμου Λαγκαδά

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρές φθορές στο κτίριο του Γυμνασίου Σοχού του Δήμου Λαγκαδά , θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών»
 
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού ενημερωτικού ιστολογίου, ανήσυχοι είναι οι γονείς και μαθητές στο Γυμνάσιο Σοχού του Δήμου Λαγκαδά στον νομό  Θεσσαλονίκης, λόγω των φθορών που υπάρχουν στο σχολικό κτίριο και συγκεκριμένα τόσο στις εσωτερικές σκάλες όσο και στην εξωτερική όψη του. Σε φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί, εμφανίζονται σημεία στην εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου, όπου έχουν αποκολληθεί ολόκληρα κομμάτια από τσιμέντο και σοφάδες σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι ορατές ακόμη και οι σιδερόβεργες.
Όπως καταγγέλλει ο κ. Μισχόπουλος Απόστολος, πρώην  αντιδήμαρχος και μέλος του συλλόγου γονέων του ως άνω σχολείου, η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών τόσο στον αύλειο χώρο όσο και εντός του κτιρίου, σε περίπτωση αποκόλλησης τσιμέντων και σοβάδων ή πτώσης από τα σπασμένα κάγκελα. Παρά όμως τις επανειλημμένες οχλήσεις τους ,καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει ακόμη από τις αρμόδιες υπηρεσίες προς αποκατάσταση των ζημιών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθεται να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές και οι ζημίες των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Λύκειο Σοχού του Δήμου Λαγκαδά, προκειμένου το εν λόγω σχολικό κτίριο να καταστεί απολύτως ασφαλές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;  

Αθήνα, 12/12/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ