Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Στάσιμο έχει μείνει το έργο της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς»
 
Σύμφωνα με  δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα οποία αναφέρονται σε πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή , καμία θετική εξέλιξη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στο θέμα της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου στην Καστοριά, η κατασκευή του οποίου φαίνεται ότι έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Όπως αναφέρει ο  κ. Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Καστοριάς έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και  έχει φέρει εις πέρας ό,τι του έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες  και ενώ υποτίθεται ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου, η ανέγερση του νέου κτιρίου ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.
Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη  λειτουργία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς ,οι υπηρεσίες της οποίας στεγάζονται μέχρι τώρα σε ένα τελείως ακατάλληλο κτίριο, προσπαθώντας να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.  

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Για ποιον λόγο δεν έχει προχωρήσει η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου Καστοριάς, παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καστοριάς , είναι εξασφαλισμένη;  
Ποιες είναι οι «παθογένειες γραφειοκρατικού χαρακτήρα» τις οποίες καταγγέλλει ο κύριος Δήμαρχος ως την αιτία τελμάτωσης της κατασκευής του έργου και  σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τα όποια υφιστάμενα γραφειοκρατικά κωλύματα;
Υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα ανέγερσης και ολοκλήρωσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς;

Αθήνα, 12/12/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ