Νεκρώνει η αγορά: Καταθλιπτικά τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Έχουμε πολλάκις γράψει για τα στατιστικά στοιχεία περί ανεργίας που αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό και είναι ενδεικτικά της απελπισίας στην οποία οδηγούν τους Έλληνες οι μνημονιακές πολιτικές των τριμερών συγκυβερνήσεων.  
Όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι δεν καταγράφονται στα στοιχεία του ΟΑΕΔ όταν μείνουν άνεργοι. Πρόκειται για τους επαγγελματίες οι οποίοι αναγκάζονται να κλείσουν την επιχείρηση τους.
 Όλοι βλέπουμε τις κύριες εμπορικές αρτηρίες όλων των πόλεων της Ελλάδος να πλημμυρίζονται από ενοικιαστήρια και τους δρόμους να ερημώνουν.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ...

Αθηνών η ύφεση όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μας λένε οι πολιτικάντηδες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Το 2010 οι διαγραφές από τα μητρώα του επιμελητηρίου ήταν κατά 3,86% περισσότερες από τις εγγραφές. Το 2011 πήγαμε στο 19,14%, ενώ στο πρώτο 9μηνο του 2012 έχουμε φτάσει «αισίως» στο 36,04%, δηλαδή για κάθε 10 νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν, έχουμε το παράλληλο κλείσιμο 13,6 επιχειρήσεων.
Αυτό εξηγεί και την εικόνα ερήμωσης που εμφανίζουν οι κεντρικοί δρόμοι των Αθηνών (αφού τα στοιχεία έρχονται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών) και κάνει ακόμα πιο δύσκολη την εξήγηση της μνημονιακής θέσης για την Ελληνική Οικονομία.