Δραστηριότητες Τοπικών: Σερρών, Σάμου, Εύβοιας - Βοιωτίας

Εκδήλωση για τους σφαγιασθέντες από τους κομμουνιστές στα Τραπέζια Νικόκλειας Σερρών
 Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης για τα θύματα των κομμουνιστοσυμμοριτών στη θέση Τραπέζια της Νικόκλειας νομού Σερρών. Η Τ.Ο. Σερρών της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση με πολυμελές κλιμάκιο, καταθέτοντας και στεφάνι. Οι 180 άοπλοι χωρικοί, συνελήφθησαν από τους ΕΛΑΣιτες και μετά από απάνθρωπα βασανιστήρια ημερών, σφαγιάσθηκαν την 21η Νοεμβρίου 1944. Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων, σύμφωνα με τους οποίους όταν μετά τις εκτελέσεις έψαξαν να βρουν τους αγαπημένους τους, ήρθαν αντιμέτωποι με τις προσβολές, τη χλεύη και την κοροϊδία των ...



κομμουνιστών. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για μήνες οι συγγενείς των θυμάτων περιπαίζονταν από τους ΕΛΑΣιτες, που τους έλεγαν ότι τα θύματα δήθεν κρατούνταν σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας.
Είναι η τρίτη συνεχόμενη τελετή μνήμης για θύματα της κομμουνιστικής θηριωδίας στο νομό Σερρών, μετά από αυτές της Βροντού και της Τριάδας. Οι Σερραίοι έχουν πληρώσει βαρύτατο φόρο αίματος στις συμμορίες των ορφανών του Στάλιν, με πολλές χιλιάδες νεκρούς. «Κάποιοι» προσπαθούν να κάνουν τους χιλιάδες άμαχους σφαγιασθέντες να ξεχαστούν, διαστρεβλώνοντας την ιστορία ασύστολα και χαρακτηρίζοντας τις επετείους «γιορτές μίσους», ενώ παράλληλα οι ίδιοι γιορτάζουν μια απάτη με κατασκευασμένα «θύματα». Η Χρυσή Αυγή θα δίνει πάντα το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης, καθώς έχουμε ιερό καθήκον να κρατήσουμε τη μνήμη των θυμάτων ζωντανή, μεταλαμπαδεύοντας την πραγματική εξιστόρηση των γεγονότων στις επόμενες γενιές.
 
Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Σερρών, Βασιλέως Βασιλείου 25, 1ος όροφος,
Ώρες κοινού: Δευτέρα & Τετάρτη 20:00 - 22:00
Τηλέφωνο: 6938 721350
 

Ενημερωτική δράση στο Αλιβέρι
Την Κυριακή το πρωί μέλη της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση, με διανομή εφημερίδων, στην (κάποτε βιομηχανική) πόλη του Αλιβερίου. Πρώτος σταθμός ο Κάραβος, η παραλία της πόλης, όπου οι καταστηματάρχες μας πλησίασαν μαζικά και μας πληροφόρησαν για τα προβλήματα που δημιουργεί στις επιχειρήσεις τους, όχι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και ο ίδιος τους ο δήμαρχος, με άκαιρα και πρόχειρα πολύμηνα "έργα ανάπλασης".
Με τη σκέψη στην προηγούμενη επίσκεψή μας, περάσαμε απ' το δημαρχείο, όπου και διαπιστώσαμε αναρτήθηκε (επιτέλους) και η Ελληνική Σημαία. Η κίνηση στους δρόμους της πόλης ήταν περιορισμένη, αλλά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και οι όποιοι πεζοί μας δέχθηκαν ενθέρμως το υλικό μας, που εξαντλήθηκε πολύ νωρίτερα απ' όσο περιμέναμε.
Διανομή έγινε και στις γειτονιές του Αλιβερίου, όπου είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με κατοίκους, που με το που αντιλαμβάνονταν την παρουσία μας έρχονταν μόνοι τους να μας πληροφορήσουν για τα κακώς κείμενα της περιοχής. Όλο και περισσότεροι Έλληνες βλέπουν πια στο Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τη μοναδική ελπίδα για σωτηρία της Πατρίδας και του Λαού μας. Και, επιτέλους, βλέπουν σωστά.
 
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας
Κιαπέκου 1, Χαλκίδα
Κυριακή: 19.00-21.00


Κατάθεση στεφάνου από την Τ.Ο. Σάμου
Το παρών έδωσε αντιπροσωπεία του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , σήμερα 21 Νοεμβρίου, στην πλατεία Πυθαγόρα, με αφορμή την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατατέθηκε στεφάνι από τον εκπρόσωπό μας ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία του Έθνους μας. Αν και οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν για τη χώρα την πρώτη γραμμή άμυνας, για τις σύγχρονες κατοχικές δυνάμεις έχουν γίνει στόχος οικονομικών περικοπών. Απώτερος σκοπός των σχεδίων διάλυσης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κυρίως η πτώση του ηθικού τους, κάτι το οποίο θα πρέπει όλους να μας προβληματίσει και να μας βάλει σε σκέψεις.
 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. ΣΑΜΟΥ