AΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ:Ερώτηση για τα χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης που έχουν αφεθεί στο έλεος των λαθρομεταναστών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Μετά την αναστάτωση που δημιούργησαν οι δομές των λαθρομεταναστών στην τοπική κοινωνία του Νομού Μαγνησίας, σειρά έχουν χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης»
Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την επέλαση των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες! Τόσο η νησιωτική , όσο και η ηπειρωτική Χώρα έχουν κατακλυστεί από λαθρομετανάστες που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ασφαλή διαβίωση των Ελλήνων πολιτών!
Μετά τον Νομό Μαγνησίας, όπου η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να εγκαταστήσει στην παλαιά παιδούπολη Αγριάς Βόλου δήθεν ανήλικους -ασυνόδευτους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ρήμαξαν τα πάντα, καταστρέφοντας εν μέσω οικονομικής κρίσεως  περιουσία του δημοσίου και έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών της ειδικής αγωγής που φοιτούν στο ειδικό σχολείο που βρίσκεται και αυτό μέσα στην παλαιά παιδούπολη, σειρά πλέον έχει ο Νομός Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου στο μικρό χωριό των 650 κατοίκων της Περιστεράς του Δήμου Θέρμης σε έναν εγκαταλελειμμένο ξενώνα με τη επωνυμία «Αφανός» 44  λαθρομετανάστες, αφού συνεπλάκησαν με ρομά, βγάζοντας  μαχαίρια στην δομή της Χαλκηδόνας όπου προηγουμένως φιλοξενούνταν, μεταφέρθηκαν άρον άρον μέσα στην νύχτα, όχι από κάποιο οργανωμένο- αναγνωρισμένο  φορέα, αλλά υπό την αιγίδα περίεργων ιδιωτών και χωρίς να ενημερώσουν, ως όφειλαν τον Δήμο Θέρμης και το οικείο αστυνομικό τμήμα!
Παρόλο που ο Δήμος Θέρμης φιλοξενεί ήδη πολλές δομές λαθρομεταναστών, εντούτοις στην προκειμένη περίπτωση δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά. Και αυτό γιατί οι εν λόγω αρμόδιες αρχές όχι μόνο δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την περίεργη αυτή μυστική μεταφορά εν μέσω νύχτας 44 λαθρομεταναστών, που βαφτίστηκαν ασυνόδευτα ανήλικα από τους ιδιώτες-υπεύθυνους της δομής φιλοξενίας, αλλά ακόμη και όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος κύριος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατόπιν καταγγελιών του τοπικού συμβουλίου της Περιστεράς, ζήτησε να πληροφορηθεί περί τίνος πρόκειται, δεν έλαβε καμία απάντηση, ούτε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο δεν είχε ιδέα για το γεγονός, ούτε και από τους περίεργους ιδιώτες-προστάτες των 44 λαθρομεταναστών!
Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο μικρό χωριό της Περιστεράς του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνο ένα δημοτικό σχολείο στο οποίο φοιτούν 39 παιδάκια και οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 650. Για τον λόγο αυτό η πρόβλεψη του Δήμου Θέρμης για μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών στο μέρος είναι μόνο 3 οικογένειες ολιγομελείς.
Αντ’ αυτού, χωρίς καμιά προειδοποίηση, μετά από συμπλοκή με μαχαίρια των εν λόγω 44 δήθεν ανηλίκων λαθρομεταναστών με ρομά στη δομή της Χαλκηδόνας όπου φιλοξενούνταν, μισθώθηκε στα κρυφά ο εγκαταλελειμμένος ξενώνας στην Περιστερά και μεταφέρθηκαν παρανόμως από ιδιώτες που απειλούν συνεχώς την τοπική κοινωνία του χωριού πως κανείς δεν μπορεί να τους κουνήσει από εκεί και πως θα φέρουν όσους λαθρομετανάστες θέλουν!
Από τις 16 Απριλίου λοιπόν έχει ξεκινήσει το μαρτύριο των κατοίκων της Περιστεράς. Είναι δεκάδες οι καταγγελίες στο οικείο αστυνομικό τμήμα Θέρμης των απεγνωσμένων Περιστεριανών εναντίον των 44 λαθρομεταναστών, οι οποίοι κάθε άλλο παρά ανήλικοι είναι! Οι δρόμοι του χωριού είναι σχεδόν κάθε βράδυ γεμάτοι από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι αν και φέρονται ότι είναι ανήλικοι μεθούν με αλκοόλ, καπνίζουν και κάνουν χρήση ναρκωτικών, απειλώντας τους περαστικούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί από αυτούς, άλλοτε καταλαμβάνουν με το «έτσι θέλω» την παιδική χαρά και το μικρό γήπεδο του χωριού, εμποδίζοντας τα παιδιά του χωριού να παίξουν σε αυτά και άλλοτε εισβάλλουν παρανόμως σε αυλές σπιτιών, απειλώντας τους ιδιοκτήτες!
Το γεγονός όμως που εξάντλησε την υπομονή των κατοίκων στις 10 Ιουνίου, ήταν αυτό που διαδραματίστηκε στο γηπεδάκι του χωριού, όταν μία συμμορία των λαθρομεταναστών παρενόχλησαν κάποιες κοπέλες! Ανάστατοι οι γονείς των κοριτσιών χτύπησαν τις καμπάνες καλώντας σε βοήθεια όλους τους κατοίκους και άμεσα κάλεσαν την αστυνομία. Όταν όμως κατευθύνθηκαν προς τον ξενώνα για να ζητήσουν τον λόγο από τους ιδιώτες-προστάτες των λαθρομεταναστών, οι τελευταίοι αφού εξύβρισαν χυδαία τις κόρες των κατοίκων που οι ίδιοι πριν από λίγο παρενόχλησαν, επιτέθηκαν σε αυτούς και αν οι κάτοικοι δεν αποχωρούσαν έντρομοι θα είχαμε εκ νέου συμπλοκές, όπως στην Χαλκηδόνα!   Το ίδιο βράδυ συνήλθε εκτάκτως το συμβούλιο της τοπικής Κοινότητας Περιστεράς και κατέθεσε ομόφωνο ψήφισμα προς τον Δήμο Θέρμης αιτούμενο την άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τον ξενώνα.
Στις 13 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα που προέκυψε στην Περιστερά και για πρώτη φορά στα χρονικά αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και ειδικότερα από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ηλία – Μιλτιάδη Κλάπα την απομάκρυνση σχεδόν όλων των λαθρομεταναστών από το πολύπαθο χωριό, εντός μίας εβδομάδος. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν τόσο κάτοικοι της Περιστεράς που κατέθεσαν την μαρτυρία τους, αλλά και για πρώτη φορά η φερόμενη  υπεύθυνη ιδιώτης της δομής των λαθρομεταναστών με την δικηγόρο της, η οποία με θράσος διέψευσε τους κατοίκους. Ωστόσο ο Δήμαρχος Θέρμης κύριος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αφού αποκάλεσε ψεύτρα την εν λόγω κυρία, κατήγγειλε ενώπιον της πως όχι μόνο δεν τον ενημέρωσε ποτέ για την μυστική μεταφορά και εγκατάσταση 44 λαθρομεταναστών στο μικρό χωριό της Περιστεράς, αλλά όταν δέχτηκε την ίδια μετά από δική του ενέργεια στο γραφείο του, εκείνη και στις 10 ερωτήσεις που της έκανε απάντησε  με ψέματα, χωρίς  να σεβαστεί τον ίδιο τον Δήμαρχο!
Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο εκδόθηκε δελτίο τύπου του Δήμου όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται το εξής: «Ο Δήμαρχος Θέρμης ξεκαθάρισε πως  στην περίπτωση εκείνη που η Πολιτεία δεν φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της, Δήμος, Τοπική Κοινότητα και κάτοικοι της περιοχής  θα προχωρήσουν από κοινού στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών»
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Από πότε το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής έχει αναθέσει σε ιδιώτες  που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο την δημιουργία δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών;
Ο αρμόδιος εισαγγελέας ανηλίκων θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον των φερόμενων ως ιδιωτών- φυλάκων της παράνομης δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Περιστερά Θεσσαλονίκης, καθώς  οι λαθρομετανάστες αν είναι ανήλικοι ,όπως ισχυρίζονται οι ιδιώτες, παρανόμως κάνουν δημόσια στην πλατεία και στην παιδική χαρά του χωριού χρήση αλκοόλ, τσιγάρων και ναρκωτικών, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού; 
Το αρμόδιο Υπουργείο θα λάβει σοβαρά υπόψιν του  το πρωτοφανές ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Θέρμης για την απομάκρυνση σχεδόν όλων των λαθρομεταναστών που αναστάτωσαν την μικρή κοινωνία της Περιστεράς, εντός μίας εβδομάδος;
Αθήνα,  20/06/2018
Οι ερωτώντες  Βουλευτές
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας

Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ