Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με το ακατάλληλο προς πόση νερό στο Πολύρραχο Κοζάνης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ακατάλληλο προς πόση είναι το νερό στο Πολύρραχο Κοζάνης»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου  και σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου , σοβαρότατο είναι το πρόβλημα στο δίκτυο της ύδρευσης που παρουσιάστηκε στην τοπική κοινότητα Πολυρράχου του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού στο νομό Κοζάνης, οι κάτοικοι του οποίου το τελευταίο χρονικό διάστημα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Σύμφωνα με τα ως άνω δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται κάθε χρόνο κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν λόγω της αυξημένης ζήτησης μειώνονται οι διαθέσιμες ποσότητες πόσιμου νερού με αποτέλεσμα να αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε νιτρικά και να καθίσταται ακατάλληλο προς πόση.
Το πρόβλημα πλέον τείνει να γίνει μακροχρόνιο με τους αρμόδιους να αδυνατούν να επιτύχουν την οριστική του λύση παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της ποιότητας του πόσιμου νερού στην Τοπική Κοινότητα Πολυρράχου του Δήμου Σερβίων –Βελβενδού στο νομό Κοζάνης;

Αθήνα, 3/9/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ