Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στον Εχίνο Ξάνθης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα δημιουργεί στον Εχίνο Ξάνθης η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σοβαρό είναι το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εχίνου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε διάφορα σημεία σκουπιδότοποι και μικρές χωματερές με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την εικόνα του οικισμού όσο και για την δημόσια υγεία.
Όπως καταγγέλλεται, οι κάδοι για την απόθεση μπάζων και απορριμμάτων έχουν πρόσφατα μετακινηθεί σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τον Εχίνο, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να πετούν τα σκουπίδια τους ανεξέλεγκτα  σε διάφορα σημεία.
Ακόμη όμως και στην περιοχή όπου έχουν μεταφερθεί οι κάδοι, η εικόνα είναι εξίσου απαράδεκτη με τους κάδους να υπερχειλίζουν και τα απορρίμματα να βρίσκονται πεταμένα σε μεγάλη έκταση περιμετρικά αυτών και μάλιστα πλησίον κτηνοτροφικών μονάδων.
Οι κάτοικοι της περιοχής ,όπως τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν, αιτούνται από τις αρμόδιες αρχές την εξεύρεση καταλληλότερου χώρου για την τοποθέτηση των κάδων και την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Ερωτάται ο   αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να καθαριστεί ο ως άνω  χώρος από τα απορρίμματα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εχίνου;  

Αθήνα, 3/9/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ