Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση περί εστίας μόλυνσης στο κέντρο της Δράμας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί περιοχή στο κέντρο της Δράμας»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Δράμας, σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία, έχει μετατραπεί η οδός Μπουμπουλίνας στο σημείο όπου τέμνεται διαγώνια με την οδό Σίνα, άνωθεν της οδού  19ης Μαΐου στο χώρο της λαϊκής αγοράς , στο κέντρο της πόλης της Δράμας.
Την προβληματική κατάσταση επιδεινώνουν τα εγκαταλελειμμένα οικήματα της περιοχής τα οποία έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών και λαθρομεταναστών, ενώ παρά τις συνεχείς καταγγελίες και διαμαρτυρίες των περιοίκων, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί ολοκληρωτικά και η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Πλέον των απορριμμάτων και των μπάζων τα οποία είναι παντού πεταμένα, τα αγριόχορτα και η ανεξέλεγκτη βλάστηση έχουν καταπνίξει τα πάντα με αποτέλεσμα να υφίσταται και σοβαρός κίνδυνος σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.  
Σύμφωνα με τα ως άνω καταγγελλόμενα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων αλλά και τις σχετικές επισημάνσεις και προειδοποιήσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών , οι αρμόδιες δημοτικές αρχές αδρανούν.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να καθαριστεί ο συγκεκριμένος χώρος από τα απορρίμματα και να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία και τάξη στην περιοχή;

Αθήνα, 3/9/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ