Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού υφίστανται στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη»  
Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, με  αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του και να καθίσταται δυσχερής η αποτελεσματική εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων.
Όπως καταγγέλλει με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για να πληρωθούν οι θέσεις που ορίζονται από το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας, επιβάλλεται η ενίσχυση του Α.Τ. Λευκού Πύργου με τουλάχιστον εκατό επιπλέον Αστυνομικούς.
Με την εν λόγω ανακοίνωση καταγγέλλεται επίσης ότι το 65% των αστυνομικών του ως άνω αστυνομικού τμήματος καθημερινά απασχολείται στη φύλαξη στόχων, γεγονός που έχει άμεσες και δυσμενείς συνέπειες στην επαρκή αστυνόμευση και στην διατήρηση της δημόσιας τάξης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης η οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζει αυξημένη εγκληματικότητα λόγω της δράσης συμμοριών λαθρομεταναστών.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αιτούνται την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το ως άνω αστυνομικό τμήμα 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά σε ανθρώπινο δυναμικό το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ώστε να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών της και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης στους κατοίκους του κέντρου της Θεσσαλονίκης; 
Αθήνα, 21/09/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ