Αντώνης Γρέγος: Eρώτηση περί της επικινδυνότητας του κτιρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Περί της επικινδυνότητας του κτιρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης»  
Το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό δύο μαθητών από πτώση ανεμιστήρα εντός σχολικής αίθουσας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, επανέφερε στην δημοσιότητα το θέμα της επικινδυνότητας και της ακαταλληλότητας του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα και κάνουν λόγο για κτίριο ακατάλληλο, στο οποίο μάλιστα έχουν διαπιστωθεί ρηγματώσεις και καθιζήσεις ήδη από το 2014, με βάση σχετική έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης την οποία και επικαλούνται.
Οι γονείς αναφέρουν ότι μέρος του ως άνω σχολικού κτιρίου και συγκεκριμένα το βορειοανατολικό του τμήμα έχει πάψει να λειτουργεί από το 2013 για λόγους ασφαλείας, πλην όμως το γεγονός αυτό δεν εξαλείφει τους κινδύνους για τους μικρούς μαθητές οι οποίοι κινούνται περιμετρικά όλου του κτιρίου.
Οι γονείς των μαθητών κρούουν για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου και ήδη έχουν προβεί και σε κινητοποιήσεις ,προκειμένου να παρέμβει η πολιτεία και να συντηρηθεί σωστά το επίμαχο σχολικό κτίριο.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Για ποιον λόγο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μερίμνησαν για την σωστή συντήρηση των υποδομών και του εξοπλισμού του ως άνω σχολικού κτιρίου, παρά το γεγονός ότι ήδη από το 2014 είχαν διαπιστώσει την επικινδυνότητά του, όπως καταγγέλλουν οι γονείς;
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και εργασίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ώστε να καταστεί πλήρως ασφαλές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο;
Αθήνα, 25/09/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ