Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση περί του έργου ανάπλασης της νοτίου εισόδου της Πτολεμαϊδας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: «Περί του έργου ανάπλασης της νοτίου εισόδου της Πτολεμαϊδας»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η κατασκευή του έργου ανάπλασης της νότιας εισόδου της Πτολεμαίδας, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της πόλης λόγω του εξαιρετικά αργού ρυθμού  με το οποίο προχωρούν οι εργασίες, αλλά και των κατασκευαστικών ατελειών που έχουν παρατηρηθεί στο έργο αυτό.
Συγκεκριμένα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι η κατασκευή του διαχωριστικού στηθαίου χωρίς πρόβλεψη για σημεία διακοπής του, έχει ως αποτέλεσμα την δυσχέρεια μετακίνησης τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.
Επιπλέον  η νέα παράταση που δόθηκε για τον Μάιο του 2018 προκειμένου να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των κατοίκων  οι οποίοι δηλώνουν πως ταλαιπωρείται για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα μια ολόκληρη πόλη για ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει προ τριών περίπου ετών, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό.
Σύμφωνα δε με τα ως άνω δημοσιεύματα, η νέα καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου  εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των συνεργείων που εργάζονται στο έργο αλλά και διότι παραμένουν για πολύ μεγάλο διάστημα στην υπό κατασκευή οδό μια σειρά πληροφοριακές πινακίδες που καθιστούν δυσχερή τη διέλευση των οχημάτων.
Σημειωτέον ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του συγκεκριμένου έργου προέβλεπε την ολοκλήρωσή του έως τον Αύγουστο του 2015. 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Πρόκειται να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις των κατοίκων περί του τρόπου κατασκευής του διαχωριστικού στηθαίου το οποίο δυσχεραίνει τις μετακινήσεις τους;

Αθήνα, 29/01/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ