ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ:Ερώτηση σχετικά με το ότι κινδυνεύει να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Κινδυνεύει να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ενημερωτικών μέσων , ένα βήμα πριν από το οριστικό κλείσιμο βρίσκεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να εξετάζεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο οι ασθενείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης να μεταφερθούν και να εξυπηρετηθούν από την αντίστοιχη μονάδα του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η λειτουργία της Μονάδας  Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Φλώρινας, στηρίζεται πλέον μόνο στην διευθύντριά της, η οποία είναι και η μοναδική ιατρός και συνεπικουρείται από μία αγροτική ιατρό και από μία ιδιώτη γιατρό κατά περίπτωση. Ενδεχόμενη όμως απουσία της διευθύντριας, όπως ακριβώς συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο λόγω αναρρωτικής άδειας την οποία αυτή έχει λάβει, έχει ως αναπόφευκτη  συνέπεια την αδυναμία συνέχισης λειτουργίας της Μονάδας.
Η ανάγκη για εξεύρεση λύσης είναι επιτακτική, δεδομένου του ότι ημίμετρα τα οποία εξετάζονται, όπως η εξ αποστάσεως «εποπτεία» της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας από την διευθυντή του αντίστοιχου Τμήματος του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, ή η  περίθαλψη των ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης μόνο από τους παθολόγους ιατρούς, είναι πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των νεφροπαθών.

Ερωτάται  ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας και να διασφαλισθεί η ομαλή της λειτουργία;

Αθήνα, 24/01/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονιίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ