Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τις εικόνες εγκατάλειψης στο άλσος της Νέας Ελβετίας στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης (Φωτο)

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Εικόνες εγκατάλειψης στο άλσος της Νέας Ελβετίας στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης»  
Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης αντικρίζουν καθημερινά οι περίοικοι στο άλσος της Νέας Ελβετίας στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Ένα από τα πιο παλιά και γνωστά πάρκα της ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει πλήρως αφεθεί στην τύχη του και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι όποιες υποδομές παλιά είχε, πλέον έχουν ερειπωθεί και καταστραφεί. 
Η παιδική χαρά είναι καταστραμμένη και εντελώς ακατάλληλη για χρήση, το αναψυκτήριο είναι κλειστό για πολλά χρόνια, δεν υπάρχει φύλαξη, ούτε κάδοι απορριμμάτων και το βράδυ ο χώρος αποτελεί στέκι τοξικομανών και λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανένας να κυκλοφορήσει με ασφάλεια.
Οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν, με συνέπεια ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.   
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου το άλσος της Νέας Ελβετίας να αναπλαστεί  και να αποδοθεί προς χρήση  στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης;
Υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης και ανάπλασης του συγκεκριμένου πάρκου;
Πρόκειται  οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να υπάρξει επαρκής φύλαξη και καθαρισμός του χώρου;
Αθήνα, 3/1/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ