Πρότυπα εμπάθειας και τσαρλατανισμού: Χολερικά δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ κατά της Χρυσής Αυγής


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα χολερικά δημοσιεύματα των ξένων καθεστωτικών ΜΜΕ, κυρίως των γερμανικών (με ή χωρίς εισαγωγικά, γιατί δε γνωρίζουμε την ταυτότητα των ιδιοκτητών τους…). Ένα νέο, λοιπόν, δημοσίευμα είχαμε αυτές τις ημέρες, από την «Financial Times Deutchland», το οποίο βρίθει κακιών, αλλά και ανακριβειών, με τον τίτλο: «Οι φασίστες στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης - Η δίωξη τους γίνεται όμως με πλημμελή τρόπο». Ιδού το πλήρες κείμενο:...


«Η Χρυσή Αυγή εισήλθε πανηγυρικά στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τώρα όμως, αυτό που της έχει απομείνει είναι περιφρόνηση για τον θεσμό. «Αισθανόμαστε εκεί αηδία και αποστροφή», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Είναι πιθανόν το ακροδεξιό κόμμα να αποχωρήσει μαζικά από το Κοινοβούλιο για να επιστρέψει σύντομα προκαλώντας. Τώρα έχει έναν λόγο περισσότερο για να το κάνει: Στην ελληνική Βουλή έχουν ήδη κατατεθεί τέσσερα αιτήματα για την άρση της ασυλίας μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Οι αστυνομικές αρχές αναγκάστηκαν να δράσουν εξαιτίας των όλο και πιο συχνών επιθέσεων πολιτικών του κόμματος εναντίον μεταναστών.

 Ολοένα και περισσότερο οι Ακροδεξιοί προσπαθούν να διαδραματίσουν τον ρόλο του εγγυητή της τάξης. Στο πλαίσιο αυτό βουλευτές του κόμματος πραγματοποίησαν στην Ραφήνα και το Μεσολόγγι ελέγχους στις άδειες αλλοδαπών μικροπωλητών. Οπαδοί του κόμματος προέβησαν σε καταστροφές πάγκων και ξυλοδαρμούς μικροπωλητών. Στο Μεσολόγγι συμμετείχε στις δραστηριότητες αυτές και ο αστυνομικός που έχει διατεθεί για την φύλαξη του τοπικού βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση. Γι’ αυτόν τον λόγο αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την φύλαξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, η αστυνομία ήθελε να αποφύγει τη συμμετοχή μελών της σε άλλα ενοχλητικό περιστατικά. Αριστερόστροφα κόμματα και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ασκούν κριτική για το ότι αστυνομικοί συμμερίζονται τις απόψεις του φασιστικού κόμματος και κάνουν ότι δεν βλέπουν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Η Επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι έδειξε ανήσυχη για πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική αστυνομία δεν είναι σε θέση «να προστατεύσει τα θύματα της ξενοφοβικής βίας». Ο Σύλλογος Αλλοδαπών Εργατών, μία οργάνωση που εδρεύει στην Αθήνα, κάνει λόγο για περίπου 500 επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα στην Αθήνα στο πρώτο μισό τη χρονιάς. Η Ελληνική Αστυνομία απαντά ότι πολύ λιγότερα περιστατικά καταγγέλθηκαν. Υπάρχουν από την άλλη πλευρά και ποινικά αδικήματα, τα οποία αποπνέουν την αίσθηση ρατσιστικών επιθέσεων, στην πραγματικότητα όμως έχουν άλλα κίνητρα, π.χ. αντιδικίες σχετικά με τον έλεγχο μίας περιοχής.

Τον Αύγουστο ξεκίνησε μία επιχείρηση σε όλη την επικράτεια εναντίον των λαθρομεταναστών με την ονομασία «Ξένιος Ζευς», τώρα μιλά για «τάγματα εφόδου» του φασιστικού κόμματος, τα οποία θέλει να σταματήσει. Δεν εξήγησε όμως με ποιον τρόπο θέλει να το κάνει. Πάντως, μία ειδική μονάδα της αστυνομίας θα εξιχνιάζει στο μέλλον την ανεξέλεγκτη αλυσίδα ποινικών αδικημάτων με ρατσιστικό υπόβαθρο.

Τα τάγματα εφόδου παραπέμπουν αμέσως στη γερμανική Βέρμαχτ και την εισβολή της στην Ελλάδα το 1941. Οι έλληνες φασίστες δεν κρύβουν την λατρεία τους για τον Εθνικοσοσιαλισμό. Στο Κοινοβούλιο τα μέλη του κόμματος του Μιχαλολιάκου χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του χιτλερικού χαιρετισμού. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Η. Κασιδιάρης, έχει από καιρό προβλήματα με τη Δικαιοσύνη: Κατηγορείται ότι το 2007 συμμετείχε στη ληστεία εναντίον ενός φοιτητή στην Αθήνα. Η ποινική διαδικασία εναντίον του βρίσκεται σε εξέλιξη».


Μερικές σύντομες παρατηρήσεις:


1ον)
Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να «αποχωρήσει μαζικά από τη βουλή» διαμαρτυρόμενη για ενδεχόμενη άρση της ασυλίας των βουλευτών της. Γιατί οι ίδιοι οι βουλευτές της ΑΠΑΙΤΟΥΝ να αρθεί η ασυλία τους, γεγονός πρωτοφανές στην πολιτική ζωή του τόπου!

2ον)
«Οι Έλληνες φασίστες δεν κρύβουν την λατρεία τους για τον Εθνικοσοσιαλισμό». Από πού προκύπτει αυτό;

3ον)
«Στο κοινοβούλιο τα μέλη του κόμματος χρησιμοποιούν μια παραλλαγή του χιτλερικού χαιρετισμού». Ποια είναι αυτή η… παραλλαγή, να τη μάθουμε κι εμείς οι… αμύητοι;

4ον)
«Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Η. Κασιδιάρης». Ο Η. Κασιδιάρης είναι βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Θέση αντιπροέδρου δεν υπάρχει στην Χρυσή Αυγή.

5ον)
«…Κατηγορείται ότι το 2007 συμμετείχε στη ληστεία εναντίον ενός φοιτητή…» Ο συναγωνιστής Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή κι όχι συμμετοχή, σε ληστεία ενός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (!!!), εναντίον ενός εμπαθούς κομμουνιστή, ο οποίος προφανέστατα τον κατηγορεί ψευδώς.

6ον)
Από τον Μάιο που ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι μας μιλούσαν για «500 επιθέσεις». Εν τω μεταξύ, κάθε μέρα που περνάει οι «επαγγελματίες αντιρατσιστές» καταγγέλλουν σωρεία «ρατσιστικών» επιθέσεων. Πως, λοιπόν, είναι ακόμα 500 οι περιπτώσεις, κι όχι 1.500, ας πούμε; Έχει κολλήσει η βελόνα ή μήπως φοβούνται ότι αν ξεφύγουν με τους αριθμούς θα γελάει ο κόσμος;

Μετά απ’ αυτά, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι παντελώς αναξιόπιστοι, εμπαθείς και τσαρλατάνοι. Τέτοιοι είναι όλοι οι κατήγοροι της Χρυσής Αυγής και τους παραδίδουμε στη χλεύη σας…