"Γρεμίζοντας Κάποια Μυθεύματα"

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/9393BAD6AE11307D2549695D29238F0F.jpg
Αφορμή για το παρόν άρθρο αποτέλεσε η συνεχιζόμενη και στερούμενη επιχειρημάτων, προσπάθεια που γίνεται από έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια και ηλεκτρονικά μέσα, να αποδείξουν ότι υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο Πολιτικό Κόμμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στους Έλληνες Αστυνομικούς. 
Στα πλαίσια της πολεμικής που δέχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν και την Ελληνική Αστυνομία, αφού το θέμα «πουλάει», όπως λένε στη γλώσσα τους, κάνοντας λόγο ούτε λίγο ούτε πολύ, για την ύπαρξη ενός «βαθέος κράτους» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., τύπου τουρκικής «ergenekon», με υπόγειες σχέσεις με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από το οποίο κινδυνεύει… η Δημοκρατία στην Ελλάδα! 
Οι δημιουργοί τέτοιων θεωριών συνωμοσίας, αδιαφορούν αν με τα μυθεύματά τους στοχοποιούν τους Αστυνομικούς και ιδίως όσους...

 
Υπηρετούν στην ΥΑΤ και την ΥΜΕΤ (αποκαλώντας τες ακόμα ΜΑΤ, προσκολλημένοι σε παρελθόντες χρόνους), αφού κυρίως εναντίον μας κατευθύνονται αυτές οι επιθέσεις. 
Τα περισσότερα από αυτά τα μυθεύματα κινούνται στο τετράπτυχο: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΜΑΤ. 
Μια πρώτη απάντηση σε τέτοιου είδους μυθεύματα, έδωσα στο άρθρο μου "ΧΡΥΣΗ... ΛΑΣΠΗ".
Το άρθρο που διαβάζετε, αποτελεί ακόμα μία απάντηση και θα ακολουθήσουν όσες χρειαστεί, μέχρι να γκρεμιστούν όλα τα μυθεύματα αυτού του είδους και να σταματήσουν οι «κυνηγοί φαντασμάτων» επιτέλους το «έργο» τους.

Προχωρώντας λοιπόν, θα προσπαθήσω να καταρρίψω, ένα - ένα, τα συνήθη «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούνται, και τα οποία είναι σχεδόν όμοια σε όλες τις περιπτώσεις, με τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν για τις «σχέσεις» ανάμεσα σε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΕΛ.ΑΣ.

Ένα από αυτά τα «επιχειρήματα», είναι η αναδρομή στο βιβλίο του Χρήστου Μπρατάκου, «ΜΑΤ ΟΙ ΚΡΑΝΟΦΟΡΟΙ», το οποίο γράφτηκε το 1982, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας παραιτήθηκε από την Αστυνομία το 1981. 
Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, πως μόνο ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει από τότε και αυτό είναι η Αντισυναδελφικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, κάποιων ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ εις βάρος των Συναδέλφων μας. 
Ακόμα και οι «ανταμοιβές» των ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ήταν και είναι οι ίδιες. Ρεπό όποτε θέλουν, για τις «υπηρεσίες» τους προς τη Διοίκηση, και ευνοϊκή μεταχείριση, σε βάρος των Συναδέλφων. 
Όσο για όλα τα άλλα, όπως τα αντικομμουνιστικά κηρύγματα των Αξιωματικών προς τους άνδρες των Διμοιριών ή την πώρωση πριν από τις πορείες, αυτά σε όλους εμάς που υπηρετούμε σε ΥΑΤ και ΥΜΕΤ, εν έτει 2012, μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 
Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των Συναδέλφων σ’ αυτές τις Υπηρεσίες δεν είχαν καν γεννηθεί το 1981… ο γράφων τότε ήταν 3 χρονών…

Ένα άλλο «επιχείρημα», είναι η αναφορά στο λεγόμενο «χουντογλέντι» της Θεσσαλονίκης το 1993. 
Πριν πω οτιδήποτε άλλο για το θέμα αυτό, θέλω να τονίσω, πως οι Συνάδελφοι, οι οποίοι διώχθηκαν ποινικά και πειθαρχικά για το θέμα αυτό, αθωώθηκαν οριστικά και τελεσίδικα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού αποδείχθηκε ότι το βίντεο ήταν μονταρισμένο. 
Σχεδόν όλοι όσοι κατηγορήθηκαν, έχουν συνταξιοδοτηθεί και πολλοί απ’ αυτούς πρωταγωνίστησαν στο Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα της Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια, έχοντας την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συναδέλφων. 
Δυστυχώς όμως, ακόμη και τώρα, 19 χρόνια μετά, κάποιοι «χουντογλεντολάγνοι», εξακολουθούν να επαναφέρουν το θέμα αυτό, προσπαθώντας να αποδείξουν διάφορες «θεωρίες συνωμοσίας» και ενώ γνωρίζουν καλά πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ένα φιάσκο και για την οποία ΟΛΟΙ οι κατηγορούμενοι ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ. 
Και τότε κάποιοι έλεγαν, πως από τους συγκεκριμένους Συναδέλφους κινδύνευε η Δημοκρατία… 
Όλως τυχαίως επίσης, το συγκεκριμένο θέμα ανακινείται κάθε φορά που έχουμε εκλογές στο Σωματείο των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και «κάποιοι» «γνωστοί – πασίγνωστοι» του χώρου μας, εξακολουθούν να λασπολογούν συνυποψήφιούς τους ως «ακροδεξιούς» και «χουντογλέντηδες», 19 χρόνια μετά Αν άτομα, τα οποία Υπηρετούν στην Αστυνομία (αδυνατώ να τους αποκαλέσω Συναδέλφους) χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς, τότε τί να περιμένουμε από τους πολέμιούς μας;

Επίσης, διάφορες προσωπικές απόψεις, κάποιων από το χώρο της Αστυνομίας, που άλλες φορές στερούνται σοβαρότητας, άλλες φορές εξυπηρετούν μικροκομματικά ή μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα και άλλες φορές προέρχονται από άτομα που έχουν «τηλεοπτική» σχέση με την Αστυνομία, ανεξαρτήτως άμα Υπηρετούν σ’ αυτήν, απομονώνονται κατά το δοκούν και παρουσιάζονται σαν «ατράνταχτες αποδείξεις». 
Έτσι, όλοι μας έχουμε ακούσει φράσεις του τύπου, «η Αστυνομία καλύπτει τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», « Αστυνομικοί δίνουν εξοπλισμό στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», «οι Αστυνομικοί είναι υποστηρικτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», αλλά και το Αντισυναδελφικότερο όλων όσων έχουν ακουστεί και το οποίο ειπώθηκε πριν χρόνια στη Θεσσαλονίκη, πως «τα ΜΑΤ (της Θεσσαλονίκης) είναι σφηκοφωλιά ακροδεξιών με ξυρισμένα κεφάλια»…
Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, αυτός που το είπε δεν πρέπει να έχει φορέσει ποτέ κράνος στη ζωή του, ούτε για μοτοποδήλατο, για να γνωρίζει την αναγκαιότητα του να έχεις κοντά κουρεμένα μαλλιά, όταν φοράς συχνά κράνος, προκειμένου να μην τα χάσεις… 
Όσον αφορά πάλι τις αστειότητες, για εξοπλισμό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από Αστυνομικούς, ένα μόνο έχω να πω. Η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να εξοπλίσει εμάς τους Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να αγοράζουμε μόνοι μας τα όπλα μας, τις σφαίρες μας, τα αλεξίσφαιρα μας, τους ασυρμάτους μας και τις στολές μας. 
Είναι ποτέ δυνατόν να εξοπλίσει κάποιον άλλο, εκτός Αστυνομίας;
 Όσον αφορά την υποστήριξη των Αστυνομικών προς τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την υπερψήφισή της στις τελευταίες εκλογές, ας μας πούνε, με ποια επιστημονική μέθοδο, έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα. 
Εγώ μπορώ να ισχυριστώ πως οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι υποστηρικτές του SINN FEIN της Βόρειας Ιρλανδίας. 
Κάτι τέτοιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα, αν δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένο και βασισμένο σε επιστημονικές μεθόδους, όπως π.χ. σε μια δημοσκόπηση ανάμεσα στους Αστυνομικούς; 
Τέλος, πρέπει πάντοτε να κοιτάμε, ποιος είναι αυτός που εκφράζει αβασάνιστα τέτοιου είδους απόψεις, ποια είναι η πορεία του στην Αστυνομία και αν τυχόν πίσω από τα λόγια του υπάρχουν κάποιες σκοπιμότητες.

Και κάτι ακόμα, που σίγουρα θα ταράξει πολλούς. 
Επειδή, γίνεται λόγος για ύπαρξη «βαθέος κράτους» στην Αστυνομία που συνεργάζεται με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ας ερευνήσουν κάποιοι, ποιο είναι το πραγματικό «βαθυ κράτος» στην Αστυνομία, με ποιο πολιτικό χώρο έχει άρρηκτες σχέσεις, πως βολεύει και καλύπτει τα «δικά του παιδιά» και για να το συγκεκριμενοποιήσω, ας ψάξει γι’ αυτό πρώτα στην Υπηρεσία μου, την ΥΑΤ Θεσσαλονίκης… 
Ας ψάξουν, αν πραγματικά θέλουν να βρουν αν υπάρχει κάποιο «βαθύ κράτος», ή κάποια «παράγκα», ή οποιοδήποτε άλλο «σάπιο οικοδόμημα» και τους εγγυώμαι πως μόνο πάνω στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα πέσουν. 
Όσο κάποιοι θα ψάχνουν για κάποια «ακροδεξιά συνωμοσία» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., πάντοτε θα φτάνουν σε αδιέξοδο, γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Το «κυνήγι φαντασμάτων» όμως, αφήνει να δρουν ανενόχλητοι οι ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, των «σάπιων οικοδομημάτων» της ΕΛ.ΑΣ. και πολύ σύντομα, με νέο άρθρο μου, θα αναφερθώ στο «βαθύ κράτος» της Υπηρεσίας μου και  στις σχέσεις «στοργής» που έχει με συγκεκριμένο Πολιτικό Κόμμα, που μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι. 
Και τότε θα κοπεί το γέλιο, σε κάποιους ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, που όλοι ξέρουν πώς και χάρη σε ποιο Κόμμα βολεύτηκαν, τι «υπηρεσίες» προσφέρουν και σε ποιους, ποιους κυνήγησαν για τα πολιτικά τους πιστεύω, γιατί τους ανέχονται και άλλα πολλά.  
Όπως για παράδειγμα κάποιον βολεμένο ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, που ήρθε ξαφνικά σαν «αλεξιπτωτιστής» στην Υπηρεσία, χάρη στην κομματική του ταυτότητα, βολεύτηκε σε γραφειάκι και με τον υπηρεσιακό υπολογιστή του γραφείου του, απειλεί, συκοφαντεί και υβρίζει ανωνύμως (έτσι νομίζει) Συναδέλφους… 
Τα υπόλοιπα λίαν συντόμως!

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια πρόβλεψη, με βάση την κοινή λογική, χωρίς την ιδιότητα του Αστυνομικού Συνδικαλιστή, αλλά ως ένας απλός Έλληνας Πολίτης, που παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, και χωρίς καμία απολύτως κομματική προκατάληψη. 
Συνεχίστε έτσι και μ’ αυτούς τους ρυθμούς την πολεμική σας εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τη στοχοποίηση των Βουλευτών και των Μελών της και να είστε σίγουροι, πως πολύ σύντομα, θα της χαρίσετε το δικό της «πολυτεχνείο»…

paschaellas.blogspot.gr

Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, 
Αντ/πος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., 
Μέλος του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, 
Ιδρυτικό Μέλος της Αστυνομικής Συνδικαλιστικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Θεσσαλονίκης