Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής δύο λαθρομεταναστών στην Καβάλα - Εντελώς τυχαία οι δράστες ήταν ομοεθνείς τους


Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής δύο ατόμων από επτά αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και για κατοχή όπλων.
Από τους εφτά συνελήφθησαν τέσσερις ηλικίας 23, 24, 33 και 24 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων.
Πιο συγκεκριμένα, 26χρονος αλλοδαπός, συγγενής ενός εκ των δύο απαχθέντων, κατήγγειλε, ότι στην ευρύτερη περιοχή του δήμου...

 
Ελευθερούπολης Καβάλας, άγνωστοι, με χρήση σωματικής βίας, επιβίβασαν δύο ομοεθνείς του σε οχήματα και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Ανέφερε επίσης, ότι για την απελευθέρωσή τους απαιτούσαν από τον ίδιο, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για τον καθένα.

Άμεσα, μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας στο σημείο κι έπειτα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε αγροτική περιοχή  του δήμου Ελευθερούπολης, εφτά αλλοδαποί, επιβίβασαν δύο άτομα, παρά τη θέλησή τους, σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τους οδήγησαν σε παρακείμενο ποιμνιοστάσιο, όπου τους κρατούσαν έως σήμερα. Σύμφωνα με δήλωσή τους, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, υπέστησαν ψυχική και σωματική βία.

Στην κατοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους με συγγενείς των θυμάτων, καθώς και δύο οχήματα τα δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.