Οικολογική δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Θεσσαλονίκης στην Ν. Ευκαρπία

Στα πλαίσια του συνεχώς, αυξανόμενου κοινωνικού έργου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πραγματοποιήθηκε την 24η Σεπτεμβρίου δράση μεγάλης έκτασης, στην Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, από μέλη της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, καθώς και κατοίκους.
Η πρωτοβουλία έγινε από τους κατοίκους της περιοχής, που είδαν μία μεγάλη έκταση να παραμελείται και να γεμίζει σκουπίδια, από πληθυσμούς Ρομά, που απλά επέλεξαν να αλλάξουν περιοχή. Η έκταση αυτή αποτελούσε για εβδομάδες εστία μόλυνσης για όλη την γύρω περιοχή, καθώς και για τα μικρά παιδιά που έπαιζαν εκεί γύρω. 
Για κάποιους μήνες κατοικούσαν εκεί πληθυσμοί Ρομά, που σε συνήθεις τακτικές τους, είχαν γεμίσει με κάθε είδους σκουπίδια την περιοχή, και όταν πια η έκταση αυτή υπέστη κορεσμό, τα άφησαν όλα όπως είχαν και μετακινήθηκαν αλλού.
Σε μία πρωτοβουλία των κατοίκων για καθαρισμό της περιοχής,...
 

ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά τους και σπεύσαμε να τους βοηθήσουμε. Έτσι μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Ν. Ευκαρπία μαζί με κατοίκους και συναγωνιστές της περιοχής, και καθάρισαν μία μεγάλη έκταση, μαζεύοντας δεκάδες σακούλες απορριμάτων. 
Με το πέρας της δράσης καλέσαμε επανειλλημένως το δημαρχείο για να στείλει μία ομάδα συλλογής των απορριμάτων, για να μην μείνουν στην περιοχή, έρμαια περαστικών Ρομά που θα τα έψαχναν και θα κατέστρεφαν όλη την πολύωρη δουλειά των συναγωνιστών. 
Όπως ήταν αναμενόμενο κανένα τηλεφώνημα δεν απαντήθηκε και η υπόθεση μετατέθηκε για σήμερα, καθώς ελπίζουμε ο Δήμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των κατοίκων της περιοχής.
Για άλλη μία φορά ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έδειξε πως είναι δίπλα στον απλό λαό και είναι ο μόνος πολιτικός φορέας με ξεκάθαρη οικολογική δράση, ανταποκρινόμενος σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια.